Καβάλα: Άλλα δύο κρούσματα ξυλοδαρμού στο ίδιο δημοτικό σχολείο

Νέα περιστατικά εκφοβισμού κι επιθέσεων κατά μαθητών από παιδιά μεγαλύτερων τάξεων, στο 16ο δημοτικό σχολείο Καβάλας έρχονται στο φως της δημοσιότητας, μετά την πρόσφατη καταγγελία πατέρα ότι ο γιος του, μαθητής τρίτης δημοτικού, στο ίδιο σχολείο, δέχθηκε επίθεση από δύο παιδιά της τετάρτης δημοτικού, και μάλιστα παρουσία τεσσάρων καθηγητών. Σύμφωνα με το thestival.gr γιαγιά μαθήτριας της  Β’  Δημοτικού, που μεγαλώνει την 7,5 ετών εγγονή της καταγγέλει ότι η εγγονής της έπεσε δύο φορές θύμα ξυλοδαρμού από συμμαθητές της.

«Η εγγονή μου δέχθηκε δύο επιθέσεις με ξυλοδαρμό από συμμαθητές της»

«Το πρώτο περιστατικό έγινε πριν από περίπου δύο μήνες. Η εγγονή μου προσπάθησε να υπερασπιστεί συμμαθητή της και την χτύπησαν. Συγκεκριμένα, μαθητές τρίτης δημοτικού έπιασαν συμμαθητή της και δεν τον άφηναν να πάει στην τουαλέτα. Λίγες μέρες αργότερα άλλο παιδί, πέμπτης δημοτικού, νευρίασε και κλώτσησε την εγγονή μου», αναφέρει στο Thestival.gr η γιαγιά του παιδιού. Καταγγέλει επίσης ότι όταν απευθύνθηκε στη διευθύντρια του σχολείου εκείνη της ζήτησε να φέρει… μάρτυρες, προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα όσα καταγγέλλει. 

«Οι γονείς ξέρουν αλλά δεν μιλούν»

«Οι γονείς ξέρουν αλλά δεν μιλούν»  είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα στον ANTENNA ο πατέρας του 9χρονου μαθητή της γ’ δημοτικού που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από δύο μεγαλύτερους μαθητές μέσα στο προαύλιο του 16ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας. «Πρέπει να σπάσει η ομερτά του σχολείου», είπε επαναλαμβάνοντας ότι παρόντες στον ξυλοδαρμό από τον οποίο το παιδί του έσπασε ένα πλευρό, ήταν δάσκαλοι του σχολείου. Ο κ. Α. Αντωνιάδης είπε: «Πονάει στο πλευρό του και έχει χτυπήσει ζωτικά όργανα όπως το συκώτι. Ας κάνουν ό,τι σχόλια θέλουν, αρκεί να μην συμβεί στα παιδιά τους. Στο προαύλιο υπήρχαν τέσσερις δάσκαλοι και τώρα το σημαντικό είναι ότι προσπάθουν να μειώσουν το περιστατικό και να το καλύψουν, λέγοντας ότι ήταν μια αψιμαχία. Ποιος μπορεί να σπάσει τα πλευρά ενός παιδού μέσα σε δευτερόλεπτα, σε μια αψιμαχία; Προσπαθούν να πουν μέχρι και ότι δεν πήγαμε το παιδί στο νοσοκομείο. Πρέπει να σπάσει η ομερτά του σχολείου. Δυστυχώς δεν βγαίνει κανένα γονιός να μιλήσει για αυτά τα περιστατικά».

«Το παιδί ήταν χτυπημένο από το δεύτερο διάλειμμα και το σχολείο το κράτησε μέχρι τις 3 το μεσημέρι ώρα. Θα μπορούσε να πάθει εσωτερική αιμορραγία», είπε ο πατέρας ο οποίος, όπως δήλωσε, σήμερα θα καταθέσει μήνυση και θα επισκεφθεί τον αντεισαγγελέα ανηλικων.

Έχει διαταχθεί ΕΔΕ

Από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας έχει ήδη ανακοινωθεί πως θα διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να διερευνηθεί η υπόθεση. Ο πατέρας του παιδιού πάντως επιμένει στην καταγγελία του για το περιστατικό ξυλοδαρμού του γιου του στο σχολείο που αυτός φοιτά. Το περιστατικό έχει αναφερθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Καβάλας ενώ για το συμβάν έχει επιληφθεί και η εισαγγελέας Ανηλίκων του Πρωτοδικείου Καβάλας.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!