Ιραν: Αεροσκάφος έκανε αναγκαστική προσγείωση στον δρόμο

Λαχτάρησαν οι 150 επιβαίνοντες ενός αεροπλάνου στο Ιράν, όταν το αεροσκάφος τους πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στον δρόμο, πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Τα πρώτα στοιχεία κάνουν λόγο για απώλεια του συστήματος προσγείωσης μετά την πρώτη επαφή του αεροσκάφους στον διάδρομο. 

Από την αναγκαστική προσγείωση ευτυχώς δεν αναφέρθηκαν σοβαροί τραυματισμοί.

To Ιράν παραδέχθηκε ότι κατέρριψε “από λάθος” το ουκρανικό αεροσκάφος!

Ο διευθυντής του αεροδρομίου της Μασάρ ανέφερε πως όλοι οι επιβάτες κατάφεραν να βγουν από το αεροπλάνο με ασφάλεια, ενώ εικόνες από την κρατική τηλεόραση τους δείχνουν να εξέρχονται από την μπροστινή πόρτα και από την έξοδο που βρίσκεται πάνω από το φτερό, κρατώντας μάλιστα και τις χειραποσκευές τους.

Οι Αρχές ερευνούν τα αίτια του συμβάντος.

Nα σημειωθεί πως πριν μερικές εβδομάδες ουκρανικό Boeing 737 είχε συντριβεί στο Ιράν, παρασέρνοντας στον θάνατο 176 ανθρώπους.

Όπως έγινε γνωστό αργότερα, το Boeing κατερρίφθη από δύο ιρανικούς πυραύλους, οι οποίοι εκτοξεύτηκαν από στρατιωτική βάση που βρισκόταν σε απόσταση μόλις 12 χλμ. από το αεροπλάνο, καθώς το πέρασαν για πύραυλο, στον απόηχο των γεγονότων της  δολοφονίας του Κασέμ Σολεϊμανί με διαταγή Τραμπ

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!