Ένα σκυλάκι εντοπίστηκε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, σε μια πλατφόρμα γεώτρησης, περίπου 220 χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές της Ταϊλάνδης από μια ομάδα εργατών πετρελαιοπηγών.

Η σκυλίτσα ράτσας Άσπεν, κολύμπησε προς το μέρος των εργατών και όταν κατάφερε να πλησιάσει αρκετά, εκείνοι το τράβηξαν προς τα έξω με ασφάλεια. Ωστόσο κανείς δεν μπόρεσε να εξηγήσει πως έφτασα τόσο βαθιά μέσα στη θάλασσα.

Οι εργάτες εξέδρας της έδωσαν το όνομα Boonrod που σημαίνει στα ταϊλανδέζικα «ο σωστός» ή ακόμη καλύτερα «ο επιζών». Η Boonrod ήταν εξαντλημένη και είχε ανάγκη από πόσιμο νερό και φαγητό.

Η Boonrod χρειάστηκε να καθαριστεί αρκετά καλά ώστε να αφαιρεθεί από την γούνα της το αλάτι από το θαλασσινό νερό. Αμέσως μετά μπόρεσε να ξεκουραστεί απολαμβάνοντας μερικές ώρες ύπνου.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν ήρεμες κατά τη διάρκεια της διάσωσης, σύμφωνα με τους διασώστες της, γεγονός που διευκόλυνε το έργο τους καθώς και τον εντοπισμό της. H Boonrod μεταφέρθηκε την Κυριακή με γερανό σε ένα πετρελαιοφόρο που περνούσε από την περιοχή για να μεταφερθεί σε κτηνιατρική κλινική στη νότια Ταϊλάνδη.


Ευχόμαστε σύντομα να βρει κάποιον να την υιοθετήσει και να λάβει την αγάπη και τη φροντίδα που της αξίζει κι εκείνη σίγουρα θα την ανταποδώσει διπλά.