Ενδείξεις για ενασχόληση της Apple με τα κρυπτονομίσματα


Ανοιχτό φαίνεται πώς είναι το ενδεχόμενο η Apple να ασχοληθεί με τα κρυπτονομίσματα.

Συγκεκριμένα, μία ανακοίνωση της εταιρείας για θέση εργασίας δείχνει ότι κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, χωρίς όμως να είναι ξεκάθαρη, κάνοντας λόγο για εναλλακτικές πληρωμές.

«Η ομάδα Apple Wallets, Payments and Commerce (WPC) αναζητά έναν έμπειρο Business Development Manager γι»α να ηγηθεί του Alternative Payments Partnerships. Αναζητούμε έναν αποδεδειγμένα επαγγελματία  σε διεθνείς εναλλακτικές και ανερχόμενες λύσεις πληρωμών. Ο υποψήφιος πρέπει να έχει τουλάχιστον πενταετή εργασιακή εμπειρία σε παρόχους εναλλακτικών πληρωμών, όπως ψηφιακά πορτοφόλια, BNPL, Fast Payments, κρυπτονομίσματα κλπ., καθώς και βαθιά γνώση των εναλλακτικών πληρωμών, κατανοώντας την περιπλοκότητα της ροής κεφαλαίων κλπ», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Πάντως, μέχρι στιγμής, δεν είναι ξεκάθαρο το τοπίο, καθώς στο παρελθόν ο CEO της Apple, Tim Cook, δεν είχε εμφανιστεί ως θαυμαστής των κρυπτονομισμάτων.

«Πιστεύω βαθιά πως τα χρήματα πρέπει να παραμένουν στα χέρια των κρατών. Δεν είμαι άνετος στην ιδέα πως μία ιδιωτική ομάδα μπορεί να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό νόμισμα» είχε πει το 2019.

https://www.newsbeast.gr

πηγήΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!