Ελεονώρα Μελέτη «έξω από τα δόντια»: «Θα γίνει η επανάσταση από το Instagram ή έχουμε μεγάλη ανάγκη να ακουστούμε;»


Με μια μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Ελεονώρα Μελέτη δεν μάσησε τα λόγια της για όλα αυτά που γράφονται στα social media σχετικά με τις τραγωδίες που βιώνει η χώρα μας.

Η παρουσιάστρια του Mega εξέφρασε τις σκέψεις και του προβληματισμούς της για αυτά που διαβάζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάθε φορά που συμβαίνει κάποιο συνταρακτικό γεγονός, όπως η δολοφονία του 36χρονου Αντώνη ή οι πλημμύρες.

«Αυτό που εμένα προσωπικά με προβληματίζει είναι πως μέσα σε όλα τα προβλήματα και τις τραγωδίες του τόπου μας, υπάρχει άπλετος χρόνος, διάθεση, συχνά πιστεύω και ανάγκη για Stories με κοινωνικά καταγγελτικό χαρακτήρα χωρίς ωστόσο ουσιαστικό αποδέκτη, repost σε βαθυστόχαστα αποφθέγματα και όλα τα σχετικά. Συγχωρείστε με αλλά δεν μπορώ να κατανοήσω τη συμβολή τους σε τόσο κρίσιμες για όλους μας στιγμές. 

Θα γίνει η επανάσταση από το Instagram ή απλά η ανάγκη μας να ακουστούμε είναι τόσο μεγάλη; Και αν ναι, γιατί; Για να επέλθει η αλλαγή ή για να «αισθανθούμε»; Η κριτική μέσω γενικεύσεων από τον καναπέ μας θα οδηγήσει σε ανατροπές ή απλά χρειαζόμαστε να γίνουμε μέρος της εκάστοτε τραγωδίας;

Όλη αυτή η ηθική φιλοσοφία που εκφράζει ο καθένας εδώ μέσα είναι και στάση ζωής; Αποτυπώνεται μέσα από το προσωπικό μας στίγμα και στην κοινωνία ή απλά κουνάμε δάκτυλο; Και αν ναι γιατί δεν διάγουμε βίον ενάρεστο όπως οι φιλοσοφίες μας;

Αυτά σκέφτομαι και καταλήγω πως τελικά ακόμη και ο θάνατος σπουδαίων προσώπων με τα γνωστά rip όπως και όλη αυτή η φασαρία και η βοή της πολυλογίας που πιάνει τα social media με αφορμή κάθε κακό δεν αποσκοπεί πουθενά παρά σε μια αυτοέκφραση που εκτονώνεται εδώ και μένει εδώ. Καμιά ουσία. Και ναι, εγώ μόλις έκανα το ίδιο» έγραψε η Ελεονώρα Μελέτη.

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!