Ε


Ανακοίνωση για την πτήση από τη Ντόχα προς την Αθήνα μετά την ανίχνευση των δώδεκα κρουσμάτων επιβατών, θετικών για τη νόσο Covid-19, εξέδωσε η  Qatar Airways.

Η εταιρεία υποστήρίζει ότι όλοι οι επιβάτες ελέγχθηκαν και εξετάστηκαν σύμφωνα με τις διαδικασίες και τα καθιερωμένα πρωτόκολλα υγείας και βρέθηκαν κατάλληλοι να συνεχίσουν το ταξίδι τους, την ώρα που οι εξελίξεις αναθερμαίνουν τον προβληματισμό για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στη χώρα μας υγειονομικά αλλά και οικονομικά.

Ειδικότερα, η Qatar Airways διευκρινίζει, αναφορικά με την πτήση QR203 από τη Ντόχα προς την Αθήνα την 1η Ιουνίου:

«Και οι 12 επιβάτες που βρέθηκαν θετικοί δεν προέρχονταν από το Κατάρ. Οι εννέα από τους επιβάτες είναι Πακιστανοί υπήκοοι με ελληνική μόνιμη άδεια διαμονής διερχόμενοι από το Πακιστάν, ένας Έλληνας υπήκοος διερχόμενος από την Ιαπωνία και δύο ακόμη Έλληνες υπήκοοι διερχόμενοι από την Αυστραλία. Κατά την άφιξη στη Ντόχα και πριν επιβιβαστούν στην πτήση προς Αθήνα, όλοι οι επιβάτες ελέγχθηκαν και εξετάστηκαν σύμφωνα με τις διαδικασίες και τα καθιερωμένα πρωτόκολλα υγείας και βρέθηκαν κατάλληλοι να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Η Qatar Airways συνεχίζει να συνεργάζεται στενά με τις αρχές στην Ελλάδα και επίσης τις χώρες προέλευσης των εν λόγω επιβατών»

Υπενθυμίζεται ότι κατά την χθεσινή ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ, ανακοινώθηκε ότι 12 κρούσματα ανιχνεύθηκαν σε ταξιδιώτες που αφίχθηκαν με πτήση από το εξωτερικό, ενώ λίγο αργότερα, η  Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι τα 12 νέα κρούσματα που αφίχθησαν από το εξωτερικό, βρίσκονταν σε πτήση της Qatar Airlines, από την Ντόχα προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος”, και εντοπίστηκαν κατόπιν της διενέργειας του προβλεπόμενου ελέγχου για τη νόσο Covid-19 που πραγματοποιήθηκε στους 91 επιβαίνοντες από τα υγειονομικά κλιμάκια.

Σύμφωνα με την ΓΓΠΠ:

Εννέα από τους θετικούς επιβάτες είναι υπήκοοι Πακιστάν, προερχόμενοι από την πόλη Γκουχράτ, με άδεια διαμονής στην Ελλάδα

Δύο Έλληνες υπήκοοι προερχόμενοι από την Αυστραλία

Ένα άτομο ιαπωνικής υπηκοότητας, μέλος ελληνοϊαπωνικής οικογένειας

Όπως ανακοινώθηκε όλοι οι επιβάτες είχαν μεταφερθεί μετά τον έλεγχο και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τεστ σε ξενοδοχεία καραντίνας, ενώ οι πτήσεις από και προς το Κατάρ αναστέλλονται έως και τις 14 Ιουνίου 2020.

Σε συνέντευξή του στον Real FM ο κ. Θεοχάρης επισήμανε ότι «το περιστατικό με τα κρούσματα στην πτήση από την Ντόχα αποτέλεσε μια άσκηση ετοιμότητας για το κατά πόσο λειτουργεί το σχέδιό μας. Αποδείχθηκε ότι τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης και των υπηρεσιών είναι ακριβώς όπως πρέπει. Δεν κάνουμε πίσω στο άνοιγμα, αλλά δεν κάνουμε πίσω και στην ασφάλεια. Ανοίγουμε με έναν ισορροπημένο τρόπο. Αμέσως απαγορεύτηκαν οι πτήσεις από την Ντόχα, η διαδικασία αυτή ελέγχεται και δεν τίθεται θέμα εξάπλωσης του ιού».

 

topontiki

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!