Η Ματούλα μίλησε στον Αλκίνοο Μπουνιά και στην εφημερίδα Espresso για την περίοδο που ήταν χρήστης, για τη φυλακή αλλά και για τον τρόπο που κατάφερε να διαχειριστεί τις δυσκολίες στη ζωή της.

Αν και δύσκολο να το κατανοήσει κανείς η Ματούλα βλέπει τη φυλακή ως το μεγαλύτερο σωτήρα της. Το ’90 μπήκε στη φυλακή ως χρήστης ναρκωτικών και… αποτοξινώθηκε. «Στη φυλακή έμεινα εννιά μήνες κι εκεί σταμάτησα οριστικά τη χρήση. Η φυλακή για μένα είναι το χέρι του Θεού που με έσωσε», εξήγησε! Όσο για τον τρόπο που τα κατάφερε; Η θέληση. «Να μην ξαναπιάσεις στο χέρι σου ναρκωτικά! Δεν υπάρχει “δεν μπορώ”, υπάρχει “δεν θέλω”. Γιατί κι εγώ στα δεκαπέντε χρόνια που «έπινα» ηρωίνη έλεγα δεν μπορώ… Θα πρέπει δε να ξέρεις ότι στη ζωή μου δεν έχω πιει ποτέ αλκοόλ. Ούτε μπίρα…», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Ματούλα μίλησε και για τον έρωτα της ζωής της αλλά και για το γιο της Λορέντζο Καριέρε. Ο μεγαλύτερος έρωτας της ζωής της, όπως αποκάλυψε ήταν ο εφοπλιστής Γιάννης Πατέρας. «Δεν φτάσαμε σε γάμο, γιατί λίγο προτού βγουν οι άδειες έγινε κάτι και σηκώθηκα κι έφυγα. Μέναμε μαζί πέντε χρόνια και, όταν έφυγα, δεν πήρα τίποτα από τα ρούχα και από τα μπιζού μου. Για μένα δεν ήταν ο εφοπλιστής, ήταν ο Γιάννης μου, τα πάντα στη ζωή μου», είπε.

Ωστόσο, παντρεύτηκε με τον επιχειρηματία της ντίσκο Σαν Λορέντζο, τον Ρομπέρτο Καριέρε. «Τον Ρομπέρτο τον παντρεύτηκα γιατί έμεινα έγκυος, δεν ήμουν καψούρα μαζί του. Του είχα πει “θα παντρευτούμε και θα χωρίσουμε”. Όπως κι έγινε στους έξι μήνες γάμου», πρόσθεσε.

Τέλος η Ματούλα αναφέρθηκε στο γιο της Λορέντζο αλλά και στα εγγόνια της που δεν εχει δει. «Τον γιο μου τον έχω μεγαλώσει μόνη μου! Από τον πατέρα του δεν πήρε ούτε ένα ζευγάρι κάλτσες. Θέλω, λοιπόν, ο γιος μου να είναι καλά και είμαι σίγουρη ότι θα είναι καταπληκτικός πατέρας, γιατί αγαπούσε τα παιδιά. Από κει και πέρα τον βλέπω δεν τον βλέπω… δεν έχει σημασία. Οσο για τα εγγόνια μου -που δεν ξέρω ούτε πώς τα λένε, αλλά είναι ο σπόρος μου-, κάποια στιγμή θα μεγαλώσουν και θα μάθουν την αλήθεια. Υπάρχουν δημοσιεύματα στο διαδίκτυο για τη γιαγιά τους», κατέληξε.

Να θυμίσουμε πως η Ματούλα με τον Λορέντζο δεν μιλάνε τα τελευταία 14 χρόνια.