Γιάννης Τσολάκης: Κραυγή αγωνίας από τον πυροσβέστη, πρώην παίκτη του Survivor – «Σε ενάμιση μήνα θα είμαι άνεργος»


Ο Γιάννης Τσολάκης, ο οποίος έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από τη συμμετοχή του στο Survivor 2022, μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στις φωτιές καθώς εργάζεται ως εποχικός πυροσβέστης. Μάλιστα, δεν έκρυψε την απογοήτευσή του που σε ενάμιση μήνα από σήμερα θα είναι άνεργος και θα αναγκαστεί να εργαστεί αλλού για να βγάλει τα προς το ζην για την οικογένειά του.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιάννης Τσολάκης είπε αρχικά στο Καλοκαίρι Yes: «Σήμερα η κατάσταση στην Αλεξανδρούπολη είναι λίγο καλύτερα. Εγώ εργάζομαι ως πυροσβέστης στις φωτιές της Αθήνας, αλλά ήρθα στην Αλεξανδρούπολη, τον τόπο καταγωγής μου, για να παντρευτώ. Δεν ξέρω βέβαια αυτό πώς θα γίνει κι αν μπορώ να είμαι πραγματικά χαρούμενος με τον ανθρώπινο πόνο που συναντάμε εδώ πέρα.

Έχουμε οργή μέσα μας, στενοχώρια, λύπη… Όλα αυτά τα πράγματα μάς έχουν κάνει να τα βλέπουμε αλλιώς. Η Αλεξανδρούπολη είναι πόλος έλξης για πολλούς τουρίστες κι όταν βλέπεις μία περιφέρεια μαύρη πλέον, σε πιάνει οργή και αγανάκτηση. Είναι όλα μαύρα».

«Φωνάζουμε εδώ και χρόνια ότι πρέπει να εξοπλίσουμε ξανά την πυροσβεστική. Να πάρουμε ξανά κόσμο στην πυροσβεστική. Πόσα χρόνια πρέπει να καίγεται αυτή η χώρα για να καταλάβουμε ότι πρέπει να πάρουμε κόσμο σε μία πυροσβεστική που έχει 3.600 κενά από οργανικά χέρια» πρόσθεσε οργισμένος ο Γιάννης Τσολάκης.

«Όλοι αυτοί οι πυροσβέστες που βλέπετε με τις μπεζ στολές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και ρισκάρουν τη ζωή τους, και στους οποίους ανήκω κι εγώ, σε ενάμιση μήνα θα είμαστε άνεργοι. Διαπιστώνω με λύπη μου ότι δεν γίνονται οι εργασίες που πρέπει τον χειμώνα για το καλοκαίρι» είπε επίσης ο πρώην παίκτης του Survivor.

Ο Γιάννης Τσολάκης παντρεύεται και βαφτίζει το πρώτο του παιδί τις επόμενες ημέρες. 

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!