Γερμανία: Περισσότερα από 3.000 κρούσματα και οκτώ νεκροί από τον κορονοϊό

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην Γερμανία από την ερχόμενη εβδομάδα, λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.

Τα κρούσματα σήμερα ανέρχονται σε περίπου 3000, ενώ οκτώ άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές του Covid-19.

Τα 16 ομόσπονδα κρατίδια ανακοινώνουν σήμερα το ένα μετά το άλλο το κλείσιμο των σχολείων, εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις, σε μια προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ειδική μέριμνα λαμβάνεται για τα παιδιά των εργαζόμενων σε υγειονομικές δομές, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες απευθύνουν έκκληση η φροντίδα των παιδιών να μην ανατίθεται σε ηλικιωμένους συγγενείς, καθώς ανήκουν στις πλέον ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Η Καγκελάριος ‘Ανγκελα Μέρκελ, σε νέα τηλεοπτική εμφάνιση πριν από λίγο, διαβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση, η Βουλή, τα κρατίδια και οι δήμοι θα κάνουν «ό,τι είναι απαραίτητο» κατά την διάρκεια της κρίσης, ενώ τόνισε ότι και η ίδια «θα κάνει τα πάντα, ό,τι χρειάζεται η Γερμανία, προκειμένου να βγούμε από αυτή την κρίση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». Απηύθυνε δε εκ νέου έκκληση για αποχή του πληθυσμού από τις κοινωνικές επαφές, όσο αυτό είναι εφικτό. Έκκληση για περιορισμό των ταξιδιών «στα απολύτως απαραίτητα» απηύθυνε με την σειρά του και ο υπουργός Μεταφορών Αντρέας Σόιερ.

Ενώ συνεχίζεται η ανακοίνωση περιοριστικών μέτρων με σκοπό την επιβράδυνση εξάπλωσης του κορωνοϊού, η Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου επέσπευσε σήμερα την διακοπή του Πρωταθλήματος της Bundesliga και την εφαρμόζει ήδη από αυτό το Σαββατοκύριακο.

Την ίδια ώρα η πιο σοβαρά μέχρι τώρα πληγείσα περιοχή της Γερμανίας, το Χάινσμπεργκ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας με περισσότερα από 500 κρούσματα και τέσσερις νεκρούς, ζήτησε την στήριξη των υγειονομικών υπηρεσιών των ενόπλων δυνάμεων, προκειμένου να καταστεί εφικτή η υποβολή όσο το δυνατόν περισσότερων ατόμων σε εξετάσεις και η ταχεία εξαγωγή αποτελέσματος. Από την κυβέρνηση ανακοινώθηκε ακόμη σήμερα ότι παραγγέλθηκαν 10.000 συσκευές υποστήριξης αναπνοής.

Παρά τις εκκλήσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων προς τους πολίτες να αποφεύγουν τις αγορές πανικού και τις διαβεβαιώσεις ότι δεν θα παρατηρηθούν σημαντικά κενά στον ανεφοδιασμό της αγοράς, πολλοί καταναλωτές σπεύδουν να προμηθευτούν μεγάλες ποσότητες ειδών διατροφής. Σε σούπερ μάρκετ του Όσναμπρουκ ένας 41χρονος επιχείρησε να αγοράσει 70 κιλά αλεύρι και, έπειτα από έντονο διαπληκτισμό με δύο υπαλλήλους του ταμείου, υποχρεώθηκε να περιοριστεί σε 20 κιλα

 

ΑΠΕ ΜΠΕ 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!