Γαβρόγλου: Απάνθρωπο το σύστημα των Πανελλαδικών. Θα αλλάξει


Αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια προανήγγειλε ο υπουργός παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης NORTH98 , ανέφερε οτι το εθνικό απολυτήριο ειναι εντελώς απαξιωμένο στην κοινωνία δεν προσφέρει τίποτε απολύτως ενώ οι δυο τελευταίες τάξεις του λυκείου χρειάζονται σοβαρή αναβάθμιση.

Ο υπουργός Παιδείας σημείωσε οτι ειναι απάνθρωπο το σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστημία και για αυτο σχεδιάζονται αλλαγές στην οποίες ομολογούν και τα άλλα κόμματα οτι υπάρχει ανάγκη για να γίνουν. Επίσης ο κ. Κ. Γαβρόγλου σημείωσε οτι στις αλλαγές αυτές σχεδιάζεται στον πρώτο χρόνο των ΑΕΙ να υπάρχει μεγαλυτερη ευελιξία για να υπάρχει ο κατάλληλος προσανατολισμός του φοιτητή.

Σε οτι αφορά τις πιέσεις απο μέρους των δανειστών για να κλείσει η αξιολόγηση, ο υπουργός Παιδείας ειπε μεταξύ αλλων: «Τα εχω χαμένα που σε επίπεδο ευρωπαϊκής παράδοσης υποτίθεται, η Ευρώπη είχε ως αντίληψη τη συμφωνία τώρα αυτοϋπονομεύεται σε τέτοιες πολιτικές».

Παρ´ ολα αυτα, ο ίδιος ειπε οτι δεν βλέπει εκλογές, δεν ειναι στην σκέψη της κυβέρνησης οι εκλογές αλλά αντίθετα προσπαθεί να υπάρχει σταθερότητα.

πηγήΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!