Βόμβα από Κινέζους ερευνητές: Εξουδετερώσαμε τον κορονοϊό χωρίς εμβόλιο

Ένα εργαστήριο στην Κίνα ανακοίνωσε ότι κατάφερε να εξουδετερώσει τον κορωνοϊό, μέσω μίας θεραπείας που βασίζεται στη χορήγηση αντισωμάτων, χωρίς να χρησιμοποιηθεί εμβόλιο. Η έρευνα έγινε σε ποντίκια και σύμφωνα με τους ερευνητές το εν λόγω φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε αποδείχτηκε πως έχει θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Περισσότερα από 100 εργαστήρια στον κόσμο ανταγωνίζονται σε μία πρωτοφανή κούρσα για την ανάπτυξη εμβολίου για τον κορωνοϊό. Ο Σινέι Σιέ (Synney Xie) διευθυντής του Κέντρου Καινοτομίας Αιχμής στην Γενετική του Beida, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι στη φάση των δοκιμών, διαπιστώθηκε πως ένα φάρμακο δεν επιταχύνει απλώς τη θεραπεία των ασθενών, αλλά επιπλέον παρέχει προσωρινή ανοσία απέναντι στην Covid-19.

Όπως εξηγεί, το εργαστήριό του αφαίρεσε αντισώματα από 60 αποθεραπευμένους ασθενείς της Covid-19 και τα χορήγησε σε τρωκτικά. «Σε διάστημα πέντε ημερών, το ιικό τους φορτίο είχε διαιρεθεί κατά 2.500», διαβεβαιώνει ο Κινέζος ερευνητής και προσθέτει: «Αυτό σημαίνει ότι το εν δυνάμει φάρμακο έχει θεραπευτικό αποτέλεσμα».

Μελέτη επί αυτής της έρευνας δημοσιεύθηκε την Κυριακή στην επιθεώρηση «Cell» και αναφέρεται σε πιθανή θεραπεία για την νόσο, σημειώνοντας ότι επιτρέπει την επιτάχυνση της ίασης.

«Είμαστε ειδικευμένοι στην μέθοδο της αλληλούχισης μεμονωμένου κυττάρου, όχι ανοσολόγοι ούτε ιολόγοι», τονίζει ο καθηγητής Σιέ και συμπληρώνει πως «όταν διαπιστώσαμε ότι η προσέγγισή μας επιτρέπει την ανεύρεση αντισώματος που εξουδετερώνει τον ιό, ενθουσιαστήκαμε».

Ο Κινέζος καθηγητής λέει ότι η θεραπεία μπορεί να είναι διαθέσιμη πριν από το τέλος του έτους, εγκαίρως για την πρόληψη νέου κύματος της επιδημίας τον επόμενο χειμώνα. «Η προετοιμασία των κλινικών δοκιμών βρίσκεται σε εξέλιξη», προσθέτει ο καθηγητής Σιέ εξηγώντας ότι θα πραγματοποιηθούν στην Αυστραλία και σε άλλες χώρες. Με την αποκλιμάκωση της επιδημίας στην Κίνα, η χώρα δεν διαθέτει αρκετούς φορείς του ιού για να πραγματοποιήσει δοκιμές σε ανθρώπους.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Σιέ, η θεραπεία που αναπτύσσεται στο εργαστήριό του θα μπορούσε να προσφέρει μία στιγμιαία ανοσία απέναντι στον ιό. Η μελέτη έδειξε ότι, αν χορηγηθούν τα αντισώματα στο ποντίκι πριν αυτό έλθει σε επαφή με τον κορονοϊό, δεν προσβάλλεται από αυτόν. Αυτό θα επέτρεπε την προστασία του υγειονομικού προσωπικού για διάστημα εβδομάδων, ή και κάποιων μηνών, σύμφωνα με τον Κινέζο επιστήμονα. «Θα μπορούσαμε να σταματήσουμε την πανδημία με μία αποτελεσματική θεραπεία, ακόμη και χωρίς εμβόλιο», υποστηρίζει.

Πάντως, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι ένα εμβόλιο για τον κορονοϊό δεν μπορεί να είναι έτοιμο πριν από 12 έως 18 μήνες. Ωστόσο, μία θεραπεία με βάση αντισώματα θα μπορούσε κατά συνέπεια να αποτελέσει μία ταχύτερη λύση.

 

topontiki

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!