Βρετανία: Εκτιμάται πως έχει στοιχίσει ως και 41.000 θανάτους ο κορονοϊός

Η πανδημία του κορονοϊού εκτιμάται πως έχει στοιχίσει ως και 41.000 θανάτους στην Βρετανία, σύμφωνα με ανάλυση της εφημερίδας Financial Times η οποία βασίζεται στα πιο πρόσφατα δεδομένα της βρετανικής στατιστικής υπηρεσίας (ONS), τα οποία δημοσιεύθηκαν χθες Τρίτη.

Πρόκειται για αριθμό υπερδιπλάσιο από αυτόν που έχει ανακοινωθεί επίσημα!

Στην ανάλυσή της, η εφημερίδα συμπεριλαμβάνει τα θύματα που υπέκυψαν εκτός των νοσοκομείων για να αντανακλάται με περισσότερη ακρίβεια η θνητότητα.

Ως χθες βράδυ, η κυβέρνηση της Βρετανίας κατέγραφε επισήμως 17.337 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, επί συνόλου 129.044 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ζητούν έρευνα εις βάρος του Μπόρις Τζόνσον

Την ίδια οι αντιπολιτευόμενοι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες ζητούν ανεξάρτητη έρευνα για τον χειρισμό από τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

“Μόλις ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση, θα χρειαστεί βεβαίως να διεξαχθεί μια ανεξάρτητη έρευνα για να εξεταστεί επισήμως η ανταπόκριση της κυβέρνησης στην πανδημία, ώστε να μπορούμε να αντλήσουμε τα διδάγματα”, δήλωσε ο Εντ Ντέιβι, ο ένας από τους δύο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου κόμματος.

Αυτοί που θα διεξαγάγουν την έρευνα θα πρέπει να έχουν “τη μεγαλύτερη δυνατή εξουσιοδότηση δεδομένων των σοκαριστικών ελλείψεων σε προστατευτικό εξοπλισμό για το προσωπικό και της βραδείας ανταπόκρισης της κυβέρνησης — ώστε αυτή να φτάσει στην αλήθεια και να δώσει στον Μπόρις Τζόνσον την ευκαιρία να απαντήσει στα όλο και πιο σοβαρά ερωτήματα” που εγείρονται, σημείωσε ο ίδιος.

Η κυβέρνηση άργησε να ανταποκριθεί στην κρίση, έχει δηλώσει επίσης ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ, σημειώνοντας και αυτός ότι κάποια στιγμή η Βρετανία θα πρέπει να επανέλθει στο θέμα αυτό.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!