Βασικός κατηγορούμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Υποκινούμενοι αυτοί που με αναγνώρισαν

Αποποιήθηκε το ρόλο του πυρηνάρχη της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Περάματος ένας από τους βασικούς κατηγορούμενους για την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες το 2012 και στο ΚΚΕ στο Πέραμα το 2013.

Απολογούμενος στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής αρνήθηκε την εμπλοκή του στην επίθεση σε βάρος των Αιγυπτίων λέγοντας πως οι άνθρωποι που τον αναγνώρισαν «είναι υποκινούμενοι». «Τους τραβάνε σαν πανηγύρια» ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας: «Μέχρι και τελευταία τα ψαράκια για τα παιδάκια μου τα έπαιρνα από το μαγαζί τους. Δεν υπάρχει άλλο ψαράδικο. Εγώ βγήκα από τη φυλακή και την πρώτη μέρα πήγα στο μαγαζί τους και ρώτησα γιατί δεν λένε την αλήθεια. Και μου λέει ο ένας «φίλε το ξέρουμε ότι δεν είσαι εσύ». Μου είπε ότι έχουν έρθει οι μανάδες των παιδιών και ζήτησαν συγγνώμη γιατί είχαν πάρει ναρκωτικά».

Πρόεδρος: Ποιες μανάδες; Ποια παιδιά; Τι εννοείτε;

Κατηγορούμενος: Δεν ρώτησα τι εννοούσε, μου αρκούσε τι άκουσα.

Πρόεδρος: Γιατί δεν είπε τα ίδια και στο δικαστήριο αυτός;

Κατηγορούμενος: Προφανώς του μιλάνε στο αυτί. Του λένε τι να πει.

Ακολουθώντας την ίδια γραμμή με τους συγκατηγορούμενους του ο κατηγορούμενος είπε πως η υπογραφή της απολογίας του στην ανάκριση δεν είναι δική του. Όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος δεν είχε καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή μέχρι το Δεκέμβριο του 2012, οπότε και άνοιξαν τα γραφεία στο Πέραμα, αν και στις εκλογές που είχαν προηγηθεί είχε ψηφίσει το συγκεκριμένο κόμμα.

Μάλιστα, κατονόμασε συγκεκριμένο πρόσωπο όπως και στην ανάκριση και είπε πως δεν είχε καμία σχέση με τον τότε βουλευτή Ιω. Λαγό.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου τόνισε στον κατηγορούμενο ότι πέφτει σε αντιφάσεις ενώ σχολίασε με νόημα: «Είναι κάπως παράδοξο μία να λέτε «δεν έχω σχέση» όταν υπάρχει κατηγορία και μετά από πέντε μήνες γίνεστε μέλος σε επιτροπή της Τοπικής Οργάνωσης;».

Η απολογία του κατηγορούμενου συνεχίζεται για το σκέλος που αφορά την επίθεση σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ.

Πηγή: newsbeast.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!