Αλεξάνδρα Δουβαρά: Η συγγνώμη της δημοσιογράφου της ΕΡΤ για τους 18 απανθρακωμένους ανθρώπους στη Δαδιά


Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η διατύπωση της παρουσιάστριας του δελτίου της ΕΡΤ, Αλεξάνδρας Δουβαρά για τον απολογισμό των πύρινων μετώπων.

Η δημοσιογράφος στην αναφορά της τόνισε πως «ευτυχώς» δεν έχουν πεθάνει άνθρωποι από τις πυρκαγιές πέραν από τους 18 μετανάστες που εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι στο δάσος της Δαδιάς.

Οι δηλώσεις της επικρίθηκαν έντονα τόσο από χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έπαιξαν ως πρώτο θέμα σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Η ίδια λίγες ώρες μετά θέλησε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη μέσα από ανακοίνωσή της, τονίζοντας πως τα λόγια της παρερμηνεύτηκαν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αλεξάνδρας Δουβαρά:

«25 χρόνια στο επάγγελμα και 21 στην ΕΡΤ προσπαθώ πάντα να κάνω τη δουλειά μου με ήθος και ευπρέπεια και θεωρώ τουλάχιστον άδικο να παρερμηνεύονται με χυδαίο τρόπο τα λεγόμενά μου στον τηλεοπτικό αέρα, τις ώρες που καίγεται η Ελλάδα.

Θεωρώ ανήκουστο την ώρα που σπίτια γίνονται στάχτη και που από θαύμα δεν κάηκαν άνθρωποι μέσα σε αυτά ή την ώρα που προσπαθούσαν να σώσουν τους κόπους μιας ζωής, να πιστεύει κάποιος ότι υποτιμώ την ανθρώπινη ζωή. Ότι διαχωρίζω τους μετανάστες από τους Έλληνες.

Κάθε καλόπιστος τηλεθεατής κατάλαβε ότι αυτό που ήθελα να πω ήταν ότι πέρα από την τραγωδία στο δάσος της Δαδιάς, όπου χάθηκαν 18 άνθρωποι, οι έγκαιρες εκκενώσεις οικισμών κατέστησαν επιτυχές να μην θρηνήσουμε ΑΛΛΕΣ ζωές, να μην υπάρξουν ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ανθρώπινες απώλειες. Αν ωστόσο θεωρείται αναγκαία η δημόσια συγγνώμη μου δεν έχω κανένα πρόβλημα να την δώσω, ακόμη και σε όλους εκείνους που με ενέταξαν σε ακροδεξιούς κόλπους.

Η κριτική όχι μόνον επιτρέπεται, αλλά είναι και απαραίτητη πρωτίστως σε όσους εργαζόμαστε σε Δημόσια Μέσα Ενημέρωσης. Η δημόσια προσβολή, όμως, και στοχοποίηση ενός δημοσιογράφου για κάτι που επί της ουσίας δεν έκανε είναι το λιγότερο άδικη».

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!