Αθηνών – Κορίνθου: Επιτροπή για τη διακοπή κυκλοφορίας συστήνει ο Καραμανλής


Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής συγκροτεί επιτροπή διερεύνησης, η οποία θα εξετάσει την κατάσταση, κατά την οποία διακόπηκε η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου έπειτα από κατολίσθηση,

Η διακοπή κυκλοφορίας στην Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος της Κακιάς Σκάλας μετά από πτώση βράχων, ταλαιπώρησε εκατοντάδες οδηγούς και για τον λόγο αυτό ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής προχώρησε στη σύσταση επιτροπής διερεύνησης.

Η επιτροπή θα αναζητήσει τα αίτια που προκάλεσαν τη διακοπή της κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό, τα ξημερώματα της Πέμπτης, 1ης Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, έργο της επιτροπής διερεύνησης είναι η διερεύνηση και εξακρίβωση των αιτίων της διακοπής της κυκλοφορίας επί της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος της Κακιάς Σκάλας στο ρεύμα προς Αθήνα κατά την 1η Δεκεμβρίου 2022 μετά την εκδήλωση των δυσμενών καιρικών φαινομένων (κακοκαιρία ARIEL).

Επίσης έργο της είναι και ο επιμερισμός και καταλογισμός τυχόν διαπιστούμενων ευθυνών στους αρμόδιους φορείς λειτουργίας και συντήρησης της οδού.

Αθηνών – Κορίνθου: Το αργότερο σε 20 ημέρες το πόρισμα της επιτροπής

Σύμφωνα με την απόφαση «προς τον σκοπό επιτέλεσης του έργου της, η Επιτροπή Διερεύνησης δύναται να πραγματοποιεί αυτοψίες, να καλεί σε ακρόαση τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και φορείς και να ζητεί από αυτούς κάθε αναγκαίο έγγραφο και στοιχείο. Οι αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς υποχρεούνται να συνδράμουν την Επιτροπή Διερεύνησης θέτοντας αμελλητί στην διάθεσή της κάθε στοιχείο και έγγραφο που είναι αναγκαίο ή που ζητείται από αυτήν για την άσκηση των αρμοδιοτήτων της. Η μη χορήγηση των ζητηθέντων στοιχείων προς την Επιτροπή από τις αρμόδιες υπηρεσίες συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα για τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη».

Η επιτροπή συγκροτείται σύμφωνα με το άρθρο 65 του Νόμου 4663/2020 και θα υποβάλει το πόρισμα της, το συντομότερο δυνατό, και σε κάθε περίπτωση εντός είκοσι ημερών.

πηγή: newsit.gr

πηγήΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!