Αγριεύει ο καιρός τις επόμενες ώρες – Λευκή 25η Μαρτίου με χιόνια και στην Πάρνηθα

Κακοκαιρία εξπρές, με τον χειμώνα να επιστρέφει έως την Παρασκευή.
H Τετάρτη και η Πέμπτη θα είναι οι πιο παγωμένες μέρες. Μέχρι την Παρασκευή, θα έχουμε πτώση θερμοκρασίας κατά 10 βαθμούς, βοριάδες 6-7 μποφόρ.

Θα υπάρξουν τοπικές χιονοπτώσεις στα ανατολικά – βόρεια ηπειρωτικά (Μακεδονία και Θράκη, στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Αττική και Εύβοια)

Στο Αιγαίο, θα επικρατήσουν βροχές και καταιγίδες.

25η Μαρτίου με χιόνια
Η Πέμπτη θα είναι η πιο παγωμένη μέρα. Ανήμερα λοιπόν της εθνικής επετείου, τα χιόνια θα κατέβουν πιο νότια στο Πήλιο, την Πελοπόννησο και τη βόρεια Αττική.

Αναμένονται εκπλήξεις στη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία και τη Θεσσαλία με χιόνια ακόμη και στα πεδινά, ενώ στα «λευκά» θα ντυθούν και τα ημιορεινά της Πελοποννήσου.

Όπως προειδοποίησε ο Γιάννης Καλλιάνος, θα είναι η πιο ισχυρή ψυχρή εισβολή των τελευταίων 18 χρόνων για την εποχή που βρισκόμαστε.

Δείτε την εξέλιξη της κακοκαιρίας:

 

Ωστόσο, ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός  ξεκαθαρίζει πως δεν αναμένεται κάτι ακραίο.

Ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1 επισήμανε ότι δεν υπάρχει καμία σύγκριση του επερχόμενου φαινομένου με τη Μήδεια, κρατά μια επιφύλαξη αναμένοντας και τα σημερινά στοιχεία, αναφορικά με τις περιοχές που θα έχουν χιονοστρώσεις.

Χιόνια θα δουν μόνο τα βόρεια προάστια της Αττικής, όπως ανέφερε.

Από Παρασκευή και ιδίως το Σαββατοκύριακο, ο καιρός θα είναι καλός με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει στους  17 με 18 βαθμούς.

Meteo: Βροχές και χιονοπτώσεις

Σύμφωνα με τον φυσικό, μετεωρολόγο και συνεργάτη του meteo.gr Σταύρο Ντάφη, την Πέμπτη θα υπάρχουν λίγα καιρικά φαινόμενα με τα περισσότερα από αυτά να κάνουν την εμφάνισή τους σε Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο και Κρήτη. Θα σημειωθούν παροδικές βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις από τα 600 μέτρα και πάνω. 

Όπως αναφέρει το newsit.gr, η θερμοκρασία θα είναι πολύ χαμηλή για την εποχή: 7 με 8 βαθμούς κάτω από τα φυσιολογικά επίπεδα- αντί δηλαδή για 17 με 18 βαθμούς κελσίου, οι μέγιστες τιμές θα είναι 9 με 10 βαθμοί κελσίου.

 Ενδεικτικά, στις 11.00 το πρωί η θερμοκρασία θα είναι 9 βαθμοί με καθαρό καιρό, στις 14.00 10 βαθμοί και στις 20.00, 8 βαθμοί Κελσίου.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!