Αίτημα να κηρυχθεί ο Δήμος Κατερίνης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Αίτημα να τεθούν όλες οι δημοτικές ενότητες Κατερίνης σε κατάσταση θεομηνίας και έκτακτης ανάγκης κατέθεσε ο Δήμος Κατερίνης στην Πολιτική Προστασία, λόγω των πολύ έντονων βροχοπτώσεων και των προβλημάτων που δημιούργησαν.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος δήλωσε στο grtimes.gr ότι μπορεί να υποχώρησε ο κίνδυνος των σημερινών καιρικών φαινομένων, ωστόσο η πόλη θωρακίζεται για τα νέα έντονα φαινόμενα που αναμένονται την Τετάρτη, όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι.

Η θεομηνία που έπληξε την Πιερία από το βράδυ της Κυριακής με τις έντονες βροχοπτώσεις και τους πολύ ισχυρούς ανέμους που έπνεαν από το Θερμαϊκό κόλπο, είχε σαν αποτέλεσμα να σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα στο παραλιακό οδικό δίκτυο της Κατερίνης. Τα κύματα, διάβρωσαν την ακτή και η θάλασσα εισέβαλε στη στεριά.

«Κάναμε αίτημα για να μπούμε σε κατάσταση θεομηνίας και έκτακτης ανάγκης, καθώς ο νομός είχε παντού προβλήματα. Είχαμε πρόβλημα στο Σβορώνο Πιερίας. Ένα ρέμα που υπό κανονικές συνθήκες έρεε αμελητέας ποσότητας νερό, παραφούσκωσε! Ευτυχώς δεν υπήρξαν μεγάλες καταστροφές, πέρα από πλημμύρες στα γύρω χωράφια και σε κάποιες αυλές σπιτιών. Επίσης είχαμε πρόβλημα με τα φράγματα της Εξοχής και του Τριλόφου. Φοβηθήκαμε για τον ποταμό Πέλεκα, αλλά ξεπεράσαμε τον κίνδυνο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Κατερίνης.

Σύμφωνα με τον κ. Κουκοδήμο, αυτή την ώρα ο αέρας έχει πέσει και τα νερά έχουν μειωθεί, αλλά το «βλέμμα» είναι στραμμένο στην επόμενη ημέρα, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για ένταση των καιρικών φαινομένων την Τετάρτη.

«Μηχανήματα επιχειρούν στο παραλιακό δίκτυο της Κατερίνης, δημιουργώντας ένα τοίχος άμμου για να μην μπει το κύμα ξανά στη στεριά. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απέστειλε σήμερα το πρωί μήνυμα 112 στους πολίτες, συμβουλεύοντας τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους για τις επόμενες ημέρες», τονίζει ο κ. Κουκοδήμος.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!