Άνδρας με τεράστιους νεφρούς θα υποβληθεί σε επέμβαση. Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι γιατροί


Είναι από αυτές τις παράξενες ιστορίες, που κάνουν ακόμη και τους γιατρούς να σαστίζουν.

Άνδρας 54 ετών στη Βρετανία έχει τεράστιους νεφρούς, οι οποίοι “σπρώχνουν” την καρδιά του και θα υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσής τους τον επόμενο μήνα.

Ο Warren Higgs πάσχει από πολυκυστική νεφρική νόσο, μια γενετική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από την ανάπτυξη πολλών κύστεων γεμάτων με υγρά στους νεφρούς.

Οι κύστες προκαλούν διόγκωση των εσωτερικών οργάνων και μπορεί να οδηγήσουν σε νεφρική ανεπάρκεια.

Ο Higgs διαγνώστηκε με την απειλητική για τη ζωή του ασθένεια στα 30 του, σύμφωνα με μία ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook.

Η πιο συχνή γενετική νόσος
 
Η πολυκυστική νεφρική νόσος προκαλεί ανευρύσματα, όταν τα τοιχώματα των αρτηριών εξασθενούν και διογκώνονται. Ένα από αυτά “έσπασε” πριν από περίπου δεκαπέντε χρόνια, προκαλώντας παράλυση στη δεξιά πλευρά του ασθενούς.Με την επιδείνωση της κατάστασής του, ο 54χρονος υπέστη αρκετά εγκεφαλικά επεισόδια και πριν από περίπου πέντε χρόνια οι νεφροί του άρχισαν να μεγαλώνουν.

Οι γιατροί λένε, μάλιστα, ότι, πλέον, έχουν περίπου πέντε φορές μεγαλύτερο μέγεθος, από αυτό που θα έπρεπε να έχουν υπό φυσιολογικές συνθήκες.

“Συνθλίβουν τους πνεύμονές μου, συνθλίβουν το στομάχι μου και οι εξετάσεις έδειξαν ότι, πλέον, συνθλίβουν και την καρδιά μου. Είναι φρικτό γιατί δεν μπορώ να κινηθώ. Δεν μπορώ να αναπνεύσω, δεν μπορώ να κάνω τίποτα”, δήλωσε ο Warren Higgs στο BBC.

Δεν πίστευαν στα μάτια τους
Οι αξονικές τομογραφίες, που έγιναν τον περασμένο Απρίλιο, έδειξαν ότι ο αριστερός νεφρός ήταν περίπου 42 επί 27 εκατοστά και ο δεξιός ήταν 49 επί 28 εκατοστά.

Τα όργανα του Higgs φαίνεται να είναι μεγαλύτερα από έναν νεφρό, που αφαιρέθηκε στο Ντουμπάι το 2017 και ο οποίος είχε μέγεθος 34 επί 17 εκατοστά και μπήκε στα Ρεκόρ Γκίνες, ως ο μεγαλύτερος, που αφαιρέθηκε ποτέ.

Αξίζει να αναφερθεί, πάντως, ότι ιατρικά περιοδικά έχουν δημοσιεύσει άρθρα για τουλάχιστον δύο περιπτώσεις βαρύτερων νεφρών. Μια μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Annals of clinical and laboratory research τον Φεβρουάριο του 2016, ανέφερε ότι ένας 44χρονος άνδρας στις Ηνωμένες Πολιτείες είχε αφαιρέσει έναν νεφρό 9 κιλών. Ένας άλλος νεφρός, που φέρεται να αφαιρέθηκε στις Κάτω Χώρες, ζύγιζε 8,7 κιλά.

Μετά την επέμβαση αφαίρεσης νεφρών, ο Higgs θα πρέπει να κάνει αιμοκάθαρση για όλη την υπόλοιπη ζωή του.

HealthStories

πηγήΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!