Άγριες Μέλισσες: Βρεθήκαμε στα παρασκήνια της νέας σειράς του ΑΝΤ1, ίσως της πιο ακριβής των τελευταίων ετών


Στις σειρές εποχής υπάρχει πάντα η δυσκολία τού να αναπαραστήσεις πιστά μια σκηνή. Σκέφτεσαι συνεχώς “Τώρα έτρωγαν έτσι;”, “Έπιναν με αυτό τον τρόπο;”, “Φορούσαν αυτό το ρούχο;”» λέει ο Λευτέρης Χαρίτος, σκηνοθέτης της σειράς Άγριες Μέλισσες, σε ένα διάλειμμα από το γύρισμα.

Οι ηθοποιοί βρίσκονται στα KAΠΑ Studios από τις 8.00 το πρωί. Κρατούν στο χέρι τα «λόγια» τους. Κάποιοι πιο τολμηροί χαϊδεύουν ένα φίδι που μόλις έχει φέρει ένας υπάλληλος για τις ανάγκες μιας σκηνής. Η πρεμιέρα της σειράς έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 20.45 το βράδυ από τη συχνότητα του ΑΝΤ1 και ο πήχης έχει ανέβει ήδη ψηλά. Όχι άδικα, αν αναλογιστεί κανείς ότι έχουμε πολλά χρόνια να δούμε σειρά που θυμίζει καλογυρισμένη ταινία.

«Η συγκεκριμένη σειρά είναι ένα τόλμημα, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην ελληνική τηλεόραση. Προσδοκώ να την αγκαλιάσουν οι τηλεθεατές, όχι τόσο για την ίδια τη σειρά, αλλά για να αρχίσουν να γίνονται κι άλλες αντίστοιχες. Μακάρι οι Άγριες Μέλισσες να αποτελέσουν την αρχή καλών και ποιοτικών σειρών» εξηγεί ο σκηνοθέτης και το αμέσως μετά, τον ακούς να λέει σε ηθοποιούς και τεχνικούς «Σε ένα τέταρτο όλοι πίσω στις θέσεις μας. Ξεκινάμε γύρισμα. Με τα άλογα όλα καλά;».

ΤΑ ΑΠΡΟΟΠΤΑ

Στην προηγούμενη σκηνή ένα από τα άλογα που χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες του γυρίσματος έφαγε το λουλουδένιο στεφάνι που θα φορούσε μία από τις πρωταγωνίστριες, με αποτέλεσμα να ψάχνουν τελευταία στιγμή για στεφάνια! «Υπάρχουν τέτοιες πρακτικές δυσκολίες και είναι λογικό όταν έχεις να συγχρονίσεις παιδιά, ζώα και πολλούς ηθοποιούς. Πρέπει όμως να τρέχουμε γιατί στόχος μας είναι καθημερινά να βγαίνει ένας μέσος όρος 11 σελίδων στα εξωτερικά γυρίσματα και 18 σελίδων στα εσωτερικά. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι πρόκειται για μια καθημερινή σειρά με 150 επεισόδια συνολικά» τονίζει ο Λευτέρης Χαρίτος, ο οποίος προέρχεται από τον χώρο του κινηματογράφου, με αρκετά βραβεία στο ενεργητικό του.

«Ακριβώς επειδή προέρχομαι από τον κινηματογράφο, είναι πολύ σημαντικό για μένα το θέμα της ποιότητας. Κακά τα ψέματα, τα τελευταία χρόνια η τηλεόραση, λόγω κρίσης, έχασε κάπου την ταυτότητα και τον προσανατολισμό της. Στόχος μας είναι, λοιπόν, να ανεβάσουμε τον πήχη ψηλά».

«ΜΕ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ»

Πέρα από κινηματογραφική αισθητική, οι Άγριες Μέλισσες έχουν ένα καθηλωτικό σενάριο που φέρει την υπογραφή της Mελίνας Τσαμπάνη, μια παραγωγή υψηλών προδιαγραφών και ένα πολυπρόσωπο καστ, αποτελούμενο από τους Μαρία Κίτσου, Έλλη Τρίγγου, Κατερίνα Διδασκάλου, Κάτια Δανδουλάκη, Ανδρέα Κωνσταντίνου, Γιάννη Στάνκογλου, Λεωνίδα Κακούρη και αρκετούς ακόμη σημαντικούς ηθοποιούς, προερχόμενοι οι περισσότεροι από τον θεατρικό χώρο.

Ο Λευτέρης Χαρίτος διευκρινίζει στο People για την επιλογή των ηθοποιών: «Σχεδόν με όλους έκανα πρόβες πριν μπούμε στα γυρίσματα. Το κάστινγκ δεν στηρίχτηκε στους γνωστούς ηθοποιούς της τηλεόρασης, πλην κάποιων εξαιρέσεων». Όσο για το πόσες φορές γυρίζεται η κάθε σκηνή; «Στις καθημερινές σειρές δεν υπάρχει η πολυτέλεια να γυρίσεις μια σκηνή περισσότερο από δύο φορές. Δεν προλαβαίνεις. Απλά επειδή αλλάζεις γωνίες, για να έχεις πιο πολλά πλάνα, όπως λέμε εμείς στη δουλειά μας, είναι σαν να ξανακάνεις τη σκηνή, λίγο διαφορετικά, πιο κοντά ή πιο μακριά».

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της σειράς, αυτή διαδραματίζεται στον θεσσαλικό κάμπο το 1958 και στο επίκεντρο έχει έναν καταναγκαστικό γάμο, έναν βιασμό, έναν φόνο και κρυμμένα μυστικά από το παρελθόν, τα οποία έρχονται απρόσμενα στο φως. Τα 25.000 views που έχουν σημειώσει τα τρέιλερ της σειράς από τη στιγμή που κυκλοφόρησαν στο YouTube είναι ενδεικτικά της απήχησης που αναμένεται να έχουν οι Άγριες Μέλισσες τη φετινή σεζόν.

Οι ηθοποιοί επιστρέφουν στις θέσεις τους και ο Λευτέρης Χαρίτος από την καρέκλα του σκηνοθέτη δίνει το σήμα: «Tρία, δύο, ένα, πάμε!». Σε πρώτο πλάνο, οι τρεις αδελφές Σταμίρη, που το σενάριο τις θέλει, σκληρά χτυπημένες από τη μοίρα, να προσπαθούν να επιβιώσουν σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία. Θα τα καταφέρουν;

INFO

Οι Άγριες Μέλισσες κάνουν πρεμιέρα στις 29 Σεπτεμβρίου και θα προβάλλονται από Δευτέρα έως Πέμπτη στις 22.45 από τη συχνότητα του ΑΝΤ1.

*Διαβάστε περισσότερα θέματα και συνεντεύξεις στο People που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το Έθνος της Κυριακής 

 

The post Άγριες Μέλισσες: Βρεθήκαμε στα παρασκήνια της νέας σειράς του ΑΝΤ1, ίσως της πιο ακριβής των τελευταίων ετών appeared first on Peoplegreece.com.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!