Κρήτη: Ισχυρός μετασεισμός 5,4 Ρίχτερ

Δείτε στο βίντεο τι ακολούθησε λίγα λεπτά μετά τον κύριο σεισμό των 6,1 Ρίχτερ!


Ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 5,4 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 5:05 το πρωί μετά το σεισμό των 6,1 ρίχτερ

https://www.youtube.com/watch?v=D7czaV1SgAo

Την πρωινή δόνηση θεωρεί ως μετασεισμό, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με ανακοίνωσή του στην οποία αναφέρει ότι ο σεισμός προερχόταν από απόσταση 415 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Αθήνας και το επίκεντρό του εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 26 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κάσου.

ΦΩΤΟ από cretalive.gr
ΦΩΤΟ από cretalive.gr

Μετά τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ ακολούθησαν όλο το βράδυ δεκάδες μετασεισμικές δονήσεις μεγέθους από 3,1 έως 5,4 Ρίχτερ, οι ισχυρότερες των οποίων ήταν οκτώ που το μέγεθος του ανερχόταν πάνω από 4 Ρίχτερ. Το μεγαλύτερο μέρος των δονήσεων έχουν γίνει αισθητές στην Ανατολική Κρήτη, με τους κατοίκους να βγαίνουν από τα σπίτια τους και να μένουν όλη νύχτα σε πλατείες.

Στους δρόμους βγήκαν και οι κάτοικοι της Ιεράπετρας καθώς εκεί η σεισμική δόνηση ήταν ακόμα πιο έντονη. Όπως φαίνεται και στο ρεπορτάζ του cretapost, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πανικοβλήθηκαν εξαιτίας της μεγάλης διάρκειας και έμειναν αρκετή ώρα σε πλατείες για να περάσει ο κίνδυνος νέου μεγαλύτερου σεισμού.

Σε δηλώσεις του ο καθηγητής κ. Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε πως μετά τον ισχυρό σεισμό ήταν αναμενόμενη «πλούσια μετασεισμική ακολουθία». Ο ίδιος σημείωσε πως στο συγκεκριμένο σεισμικό τόξο τέτοιου μεγέθους σεισμοί είναι συχνό φαινόμενο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, cretapost.gr, cretalive.gr



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!