Eurovision 2016: H Oυκρανία η μεγάλη νικήτρια [εικόνες + βίντεο]

Για δεύτερη φορά μετά την Ρουσλάνα το 2004!


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά ο μεγάλος τελικός της Eurovision 2016. Οι Σουηδοί δικαίωσαν την φήμη τους για ακόμα μία φορά προσφέροντας μία εξαιρετική διοργάνωση. Τα οπτικοακουστικά εφέ, λέιζερ, ολογράμματα, εντυπωσιακά βίντεο δημιούργησαν ένα φαντασμαγορικό σόου, ενώ οι 26 χώρες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να κερδίσουν τον πολυπόθητο τίτλο. Μεγάλος νικητής στέφθηκε η Ουκρανία με το τραγούδι 1944 με 534 βαθμούς και κερδίζοντας για δεύτερη φορά τον μουσικό διαγωνισμό. Στις επόμενες 4 θέσεις ακολουθούν η Αυστραλία με 511 βαθμούς, η Ρωσία με 491 βαθμούς,  η Βουλγαρία με 307 βαθμούς και η Σουηδία με 261 βαθμούς.

Μεγάλες προσωπικότητες της Eurovision και όχι μόνο, στόλισαν την αποψινή βραδιά όπως Carola η Loreen η  Destiny Chukunyere (JESC 2015). Είχαμε επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στις Led οθόνες τους διάσημους ηθοποιούς που αποτελούν και ζευγάρι της Βρετανικής σειράς Vicious  Ian McKellen  και  Derek Jacobi. Ιδιαιτέρως εντυπωσιακό ήταν το interval show με τον αστέρα διεθνούς φήμης Justin Timberlake να ερμηνεύει το νέο του σινγκλ «Can’t Stop The Feeling» και το «Rock Your Body» Επιπλέον την εμφάνισή του έκανε και ο Alexander Rybak μαζί με τον  Måns που  ερμήνευσε το νέο του τραγούδι «Fire in the Rain» και το «Heroes».

Το νέο σύστημα  της βαθμολογίας ξεκίνησε με τις επιτροπές κάθε χώρας, όπου κατά την παρουσίαση κάθε μιας εμφανίστηκαν αυτόματα οι  βαθμοί 10,8,7,6,5,4,3,2,1 στον πίνακα και στη συνέχεια το δωδεκάρι. Μετά τις επιτροπές η Petra Mede και ο Måns Zelmerlöw παρουσίασαν το συγκεντρωτικό αποτέλεσμα της τηλεψηφοφορίας, ξεκινώντας από την χαμηλότερη προς υψηλότερη βαθμολογία, ώστε η γνώση για το ποιος είναι νικητής να προκύψει στο τέλος, εντείνοντας την αγωνία του κοινού όπως ακριβώς υποσχόταν η σχεδίαση.

Να σημειώσουμε ότι μετά τη βαθμολογία των επιτροπών η Αυστραλία ήταν στην 1η θέση με 2η την Ουκρανία. Αναλυτικά:

Ο 61ος μουσικός διαγωνισμός της Eurovision πέρασε στην Ιστορία. Πολυάριθμες υποβολές συμμετοχών και τραγουδιών, 18 αναθέσεις, 25 εθνικοί τελικοί για τις 43 αρχικά χώρες και ένας αποκλεισμός για να ταξιδέψουν οι 42 στη Σουηδία, αποτελούν μόνο ένα μέρος του καθόλα εντυπωσιακού φετινού απολογισμού. Αναμένεται η ετυμηγορία των αριθμών για το πιθανό ρεκόρ τηλεθέασης καθώς η επιπλέον αναμετάδοση του διαγωνισμού στην Αυστραλία και για πρώτη φορά στην Κίνα και Αμερική,   επέκτεινε μαζικά την δυνατότητα παρακολούθησης. Χρησιμοποιήθηκαν τεχνολογίες αιχμής και εργάστηκαν νυχθημερόν αναρίθμητοι άνθρωποι για το οπτικοακουστικό αποτέλεσμα. Οθόνες LED έκτασης 600 τετραγωνικών μέτρων στους τοίχους της σκηνής και 250 τετραγωνικών μέτρων στο πάτωμα, 26 κάμερες και 1500 προβολείς συνέθεσαν την μεγαλύτερη παραγωγή ως τώρα επί Σουηδικού εδάφους, δημιουργώντας ένα εξαιρετικό σκηνικό και απαράμιλλο θέαμα.

via



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!