#Spetsathlon2018: Τι έχω να σου πω για τις 3 μέρες που πέρασα στις Σπέτσες

Ένα τριήμερο στις Σπέτσες είναι πάντα καλή ιδέα, ένα αθλητικό όμως τριήμερο στις Σπέτσες είναι ακόμη καλύτερη! Το Shape, ως χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης του Spetsathlon2018, έδωσε το παρόν στο νησί και έζησα για άλλη μια φορά από κοντά την έξαψη των αγωνισμάτων και τη χαρά του αθλητισμού που ήταν διάχυτη γύρω μου.

Το τριήμερο του Spetsathlon το νησί είναι γεμάτο με όμορφους, κεφάτους και ζωντανούς ανθρώπους. Αθλητές όλων των ηλικιών (επιβεβαιώνοντας πως η ζωντάνια και το κέφι δεν έχουν ηλικία) που τους συναντάς όπου κι αν βρεθείς – αφού στις Σπέτσες όλοι στα ίδια μέρη τριγυρίζουμε. Τους ακούς να γελάνε, να πειράζουν ο ένας τον άλλο και να παθιάζονται συζητώντας για τα αθλήματά τους και ακόμη κι αν δεν έχεις καμία σχέση με τον αθλητισμό, ξεσηκώνεσαι και σου περνά από το μυαλό η σκέψη να συμμετάσχεις κι εσύ του χρόνου – ή στο Spetses mini marathon το φθινόπωρο!

Είναι όλοι εδώ! Φυσικά και ο Ioannis Drymonakos Ioannis Drymonakos στο #Spetsathlon2018 #towinistoparticipate H Eleni Daskalaki μας κάνει να ζηλεύουμε!

Geplaatst door Shape Magazine Greece op zaterdag 12 mei 2018

Για τρεις μέρες, οι Σπέτσες ζουν σε αθλητικούς ρυθμούς. Όπου κι αν μένεις, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα ακούς τη φωνή της Μαρίνας Κουταρέλλη, προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής της διοργάνωσης: Μετρά αντίστροφα για τις εκκινήσεις, εμψυχώνει τους αθλητές, τους υποδέχεται καθώς τερματίζουν και κάνει τις απονομές. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην σε ξεσηκώσει και να μην τρέξεις να δεις τις γίνεται ακόμη κι αν δεν έχεις ενδιαφερθεί ποτέ σου για τον αθλητισμό!

#spetsathlon Το εντυπωσιακό τρίαθλο σήμερα. Τερματισμοί και αλλαγή σκυτάλης, με την ψυχή του αγώνα, τη @Μαρίνα Κουταρελλη να γνωρίζει όλους τους συμμετέχοντες, έναν προς ενα!#2winis2participateShape Magazine Greece

Geplaatst door Eleni Daskalaki op zondag 13 mei 2018

Και όπου κι αν στρέψεις το βλέμμα σου θα δεις αθλητές να σκίζουν τα νερά σαν κοπάδι από δελφίνια, να τρέχουν ιδρωμένοι κάτω από τον ήλιο ή να περνάνε από δίπλα σου με τα ποδήλατα ανεβαίνοντας τις ανηφόρες σαν να μην υπάρχουν! Με αυτά και με κείνα, ένιωθα σαν να κινούμαι μέσα σε έναν τεράστιο αγωνιστικό χώρο και ότι ήμουν κι εγώ κομμάτι όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων. (Δεν αντιστάθηκα στον πειρασμό, ανέβηκα στο βάθρο για νιώσω ότι είχα πάρει μέρος στους αγώνες!

#2winis2paticipate – one way or another, I say…

Geplaatst door Eleni Daskalaki op zaterdag 12 mei 2018

Ρεκόρ και δυνατές συγκινήσεις στο Spetsathlon 2018!

Πώς να ξεκινήσω τρέξιμο; Το ιδανικό πρόγραμμα στο διάδρομο για σένα!

Οι, δε, Σπετσιώτες, είναι οι πιο ένθερμοι εθελοντές που έχω γνωρίσει αφού είναι πρόθυμοι να σου εξηγήσουν ποιος αγώνας διεξάγεται ανά πάσα στιγμή – αλλά και να σε τραβήξουν (ευγενικά) στην άκρη για να μην εμποδίσεις κάποιον από τους αθλητές που περνάει δίπλα σου τη στιγμή που εσύ βγάζεις ρομαντικές φωτογραφίες το ηλιοβασίλεμα!!!

Ελένη Σπέτσες spetsathlon

Δεν έχω ζήσει πολλές αθλητικές διοργανώσεις, αυτό όμως που κάθε φορά με συγκινεί στα αθλητικά events στις Σπέτσες είναι η συμμετοχή των αθλητών που στοχεύουν στους Παραολυμπιακούς αγώνες. Και δεν το βλέπω καθόλου μελό… Το κυρίαρχο συναίσθημα είναι ο θαυμασμός για την προσπάθεια που κάνουν, από τον μικρότερο μέχρι τον μεγαλύτερο, τα χαμόγελα και το κέφι τους και το πώς κινούνται στο χώρο με άνεση και αυτοπεποίθηση – όπως ακριβώς τους αξίζει και δίνοντας μαθήματα ζωής σε όλους μας. (Και πριν κλείσω αυτό το κείμενο, εκπλήσσομαι από τη διαπίστωση πως κάποιες φράσεις-κλισέ που χρησιμοποιούμε εμείς οι δημοσιογράφοι μπορεί να περιέχουν τόση αλήθεια μέσα τους.)

Ραντεβού ξανά στις Σπέτσες!


πηγή


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!