O ηθοποιός Idris Elba ψηφίστηκε από το People ως ο πιο σέξι άντρας στον κόσμο (ο τίτλος του απονεμήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο), αλλά αυτό δεν αποτέλεσε δικαιολογία για να επαναπαυτεί στις δάφνες του. Στην πραγματικότητα, ο 46χρονος Βρετανός σταρ δεν υπήρξε ποτέ πιο απασχολημένος. Οργανώνει τον γάμο του με την αρραβωνιαστικιά του, Sabrina Dhowre, ενώ παράλληλα περιοδεύει για την προώθηση της νέας σειράς του Netflix, Turn Up Charlie, της οποίας είναι δημιουργός και πρωταγωνιστής, ενσαρκώνοντας έναν ρόλο που αντικατοπτρίζει ένα μέρος της δικής του πραγματικότητας ως DJ. Επίσης, σκηνοθέτησε την πρώτη του ταινία, Yardie (στις αμερικανικές αίθουσες από τις 15/3) και παρουσίασε για πρώτη φορά το Saturday Night Live (στις 9/3), ενώ κινηματογραφεί την επικείμενη εκδοχή της ταινίας Cats, με την Taylor Swift. Στο μεταξύ, περνάει κάποιο χρόνο (ταπεινά) αποδεχόμενος τα συγχαρητήρια για τον τίτλο του πιο σέξι άντρα στον κόσμο. «Η πιο συχνή αντίδραση του κόσμου είναι “Kαιρός ήταν” κι εγώ σκέφτομαι “Σοβαρά; Είναι υπέροχο αυτό, αλλά είναι αλήθεια;”».

Όταν δεν υποδύεται γοητευτικούς χαρακτήρες, ο Elba προτιμάει να κρατάει τη ζωή του σε χαμηλούς τόνους, αυτός είναι και ένας λόγος που αγαπάει να παίζει μουσική. Ο υπερήφανος πατέρας του Winston, 4, και της Isan, 17 (και οι δύο από παλαιότερες σχέσεις του), αντλεί πληροφορίες από τις εμπειρίες του για τον ρόλο του στη σειρά Turn Up Charlie, όπου υποδύεται έναν επίδοξο DJ, ο οποίος ερωτεύεται την κόρη του κολλητού του. «Πολλά πράγματα στο σενάριο μου θύμιζαν ιστορίες με εμένα και τα παιδιά μου όταν γυρνούσα τον κόσμο δουλεύοντας ως DJ» δηλώνει. «Προσπάθησα να κάνω κάτι καινούριο, το οποίο είναι αστείο και όχι αρκετά μακριά από τη δική μου πραγματικότητα».

Μοναχοπαίδι Αφρικανών μεταναστών και μεγαλωμένος στο Ανατολικό Λονδίνο, ο Elba θυμάται να ερωτεύεται τη μουσική σε ηλικία 4 ετών. «Με μάγευε να βλέπω το πικάπ να γυρνάει γύρω γύρω» λέει. Ξεκίνησε να ηχογραφεί στην εφηβεία και δεν σταμάτησε ποτέ, δουλεύοντας σε clubs από το Λος Άντζελες μέχρι την Ίμπιζα. Πέρσι ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle του ζήτησαν να παίξει μουσική στη δεξίωση του γάμου τους. «Ήταν υπέροχοι και περάσαμε φανταστικά. Ήταν τιμή μου που υπήρξα κομμάτι αυτής της γιορτής» εξομολογείται. Πρόκειται να παίξει στο Coachella τον Απρίλιο, ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ μουσικής, δίπλα σε καλλιτέχνες όπως ο Childish Gambino και η Ariana Grande. «Δούλευα μια ολόκληρη ζωή για να παίξω στο Coachella. Τα κατάφερα στα 46!» λέει γελώντας και προσθέτει: «Παραλίγο να λιποθυμήσω όταν με ενημέρωσαν».

Στο μεταξύ, η κινηματογραφική του καριέρα εξελίσσεται ακάθεκτη. Μαζί με το Cats, ο Elba έκλεισε το spin-off του Fast & Furious, το Hobbs & Shaw, με την Dwayne Johnson, και αντικαθιστά τον Will Smith στο σίκουελ της ταινίας Suicide Squad. Τις σπάνιες φορές που δεν δουλεύει αγαπάει να εκτονώνεται παίζοντας Xbox («Είμαι αρκετά καλός!») και να περνάει χρόνο με την οικογένειά του. «Λατρεύω να είμαι μαζί με τα παιδιά μου» προσθέτει. Όσον αφορά τις προετοιμασίες του γάμου με το 29χρονο μοντέλο Dhowre, «τις κάνουμε μαζί και προχωρούν. Ώρα είναι!».

Και ενώ το πρόγραμμά του είναι φορτωμένο, αστειεύεται δηλώνοντας πως υπάρχει ένας ρόλος που δεν θέλει να εγκαταλείψει ακόμα. Όταν ρωτήθηκε για υποψήφιο διάδοχο, είπε χιουμοριστικά: «Ας είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ο πιο σέξι άντρας στον κόσμο θα είναι ο ίδιος για δύο συνεχόμενες χρονιές».