Μεγάλη πρεμιέρα για το OPEN TV την ερχόμενη Τετάρτη 24 Οκτωβρίου, με την Έλλη Στάη να σηκώνει ουσιαστικά την αυλαία στη νέα, ανοιχτή τηλεόραση, το ολοκαίνουργιο κανάλι του Ιβάν Σαββίδη που θα εκπέμπει εκεί που μέχρι πρότινος προβαλλόταν το πρόγραμμα του Epsilon. Η σιδηρά κυρία της ενημέρωσης θα είναι εκείνη που μέσα από το κεντρικό δελτίο του σταθμού στις 19.00 το απόγευμα θα καλωσορίσει το τηλεοπτικό κοινό στη συχνότητα του Open ΤV. Με την εμπειρία, την αμεσότητα και το επικοινωνιακό της χάρισμα, η anchorwoman είναι η ιδανική για να αναλάβει αυτό το σημαντικό ρόλο και να δώσει το στίγμα του καναλιού: τη νέα τηλεοπτική πρόταση που δημιούργησε μια dream team τηλεοπτικών στελεχών (Tζώνης Καλημέρης Διευθύνων σύμβουλος, Άλκηστις Μαραγκουδάκη Chief ContentOfficer, Κική Σιλβεστριάδου Chief Operations officer, Λίνα Ροδίτου head of Greek Program,Δημήτρης Μιχαλέλης Γενικός Διευθυντής  Ειδήσεων και Ενημέρωσης,  Στράτος Μπαλής Διευθυντής Ειδήσεων, Βαγγέλης Νυδριώτης Γενικός Διευθυντής Παραγωγής), ενώνοντας τις δυνάμεις, το όραμα, αλλά και τη διορατικότητά τους στο μεγάλο στοίχημα του OPEN.

Μετά το κεντρικό δελτίο, την ημέρα της πρεμιέρας τη σκυτάλη θα πάρει η Αθηναίδα Νέγκα με το διασκεδαστικό και άκρως ανταγωνιστικό παιχνίδι μαγειρικής Κουζίνα για Δύο, που φέρνει αντιμέτωπους μπροστά στο… τσουκάλι παίκτες που τους συνδέουν συγγενικές ή προσωπικές σχέσεις. Το παιχνίδι θα προβάλλεται καθημερινά χαρίζοντας κάθε εβδομάδα στον νικητή 4.000 ευρώ. Ακολουθεί ένα διπλό πρώτο επεισόδιο της καθημερινής σειράς Ο πρίγκιπας της Φωτιάς της οποίας το σενάριο υπογράφει ο Γιώργος Κυρίτσης και έρχεται με ένα δυνατό roaster, όπως η Πέγκυ Σταθακοπούλου, ο Κώστας Αρζόγλου, ο Μάξιμος Μουμούρης, ο Αντίνοος Αλμπάνης κ.α. Πρεμιέρα την Τετάρτη κάνει και η αισθηματική σειρά αυτοτελών επεισοδίων Ου Φονεύσεις σε σκηνοθεσία Πάνου Κοκκινόπουλου βασισμένη σε εγκλήματα που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη και απασχόλησαν τη δικαιοσύνη –θεματική στην οποία ο Κοκκινόπουλος είναι ασυναγώνιστος, έχοντας δημιουργήσει τη δική του «σχολή» στην ελληνική τηλεόραση εδώ και 20 χρόνια.

Η Πέμπτη (25 Οκτωβρίου) θα είναι η μέρα που θα δούμε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα του OPEN, που φυσικά ξεκινά με ενημέρωση νωρίς το πρωί. Την πρώτη καλημέρα θα πουν με «Ώρα Ελλάδος 05.30» η Αμαλία Κάτζου και ο Βαγγέλης Γιακουμής, ενώ την «Ώρα Ελλάδος 07:00» ακριβώς ξεκινά η επίσης ομώνυμη εκπομπή, μέσα από την οποία επιστρέφουν στους τηλεοπτικούς μας δέκτες οι έμπειροι δημοσιογράφοι Ιορδάνης Χασαπόπουλος και Γιάννης Σαραντάκος, δίνοντας τον παλμό της επικαιρότητας.

Ενισχυμένη είναι συνολικά η ομάδα των ειδήσεων, με τη Λίνα Δρούγκα στο μεσημεριανό δελτίο, αλλά και τη Στέλλα Γκαντώνα στην παρουσίαση των κεντρικών δελτίων το Σαββατοκύριακο.

Το Open TV μπαίνει δυναμικά στην πρωινή ψυχαγωγική ζώνη με την ανανεωμένη Κατερίνα Καινούργιου να καλημερίζει καθημερινά στις 10.00 τους τηλεθεατές με την ευχή Ευτυχείτε . Η Κατερίνα φέτος είναι πλαισιωμένη από νέα ομάδα: το «βαρύ πυροβολικό» της αστρολογίας Βίκυ Παγιατάκη, τον γοητευτικό σεφ Γιώργο Τσούλη, τη fashion expert Γεωργία Παντελέ, αλλά και μια συμπαγή δημοσιογραφική ομάδα. Οι αδελφές Αγάθη και Βαλεντίνη Ράντη επιμελούνται το πρώτο life style δελτίο ειδήσεων της ημέρας, με σχολιαστές τους Ποσειδώνα Γιαννόπουλο και Παναγιώτη Ραφαηλίδη, με την παρουσιάστρια να έχει σταθερά τη μπαγκέτα και τον Θέμη Μάλλη στην επιμέλεια της εκπομπής.

Τα μεσημέρια την ψυχαγωγία των τηλεθεατών αναλαμβάνει καθημερινά ο χειμαρρώδης Νίκος Μουτσινάς με το μεσημεριανό σόου «Για την παρέα», όπου σχολιάζει επικαιρότητα, social media  και τηλεόραση, με καλεσμένους έκπληξη στο πλατό.

Tα μεγάλα σόου του prime time στα οποία επενδύει για την πρώτη τηλεοπτική σεζόν το Open TV είναι δύο. Το La Banda είναι ένα μουσικό talent show στο οποίο ο Μιχάλης Κουινέλης των Stavento, ο Θοδωρής Μαραντίνης των Onirama και η θριαμβεύτρια της φετινής Eurovision, Ελένη Φουρέιρα, αναζητούν να δημιουργήσουν το νέο boy band που θα ταράξει τα νερά της ελληνικής μουσικής σκηνής. Την παρουσίαση του σόου θα έχει η Άννα Μαρία Βέλλη, ενώ το γκρουπ που θα φύγει με την κούπα στον τελικό κερδίζει όχι μόνο 50.000 ευρώ αλλά και ένα συμβόλαιο με μεγάλη δισκογραφική εταιρεία.

Πολυαναμενόμενη είναι η πρεμιέρα του Project Runway που θα γίνει την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου. Το σόου που εδώ και 16 τηλεοπτικές σεζόν κάνει θραύση στις ΗΠΑ με τo top model Heidi Klum να έχει τα ηνία της παρουσίασης, έρχεται και στη χώρα μας, αναζητώντας τους επόμενους Έλληνες σχεδιαστές που θα κάνουν τη διαφορά. Οι 16 φιναλίστ θα έρθουν αντιμέτωποι με δύσκολες δοκιμασίες, έχοντας αυστηρούς περιορισμούς στο χρόνο, στα υφάσματα, στα υλικά και φυσικά στο budget. Η Ευαγγελία Αραβανή θα είναι η παρουσιάστρια, αλλά και μέλος της κριτικής επιτροπής μαζί με άλλους τρεις judges: τη φωτογράφο Ρούλα Ρέβη, το σχεδιαστή  μόδας Δημήτρη Πέτρου και τον fashion director Μιχάλη Πάντο. Ο σχεδιαστής Αποστόλης Μητρόπουλος θα είναι ο μέντορας των διαγωνιζόμενων που διεκδικούν το χρηματικό έπαθλο των 50.000 ευρώ, αλλά και το ονόρε να σχεδιάσουν την πρώτη τους ολοκληρωμένη κολεξιόν και να ζήσουν την εμπειρία του να την παρουσιάσουν σε έναfashion show.

Πέρα από την καθημερινή σειρά Ο πρίγκιπας της Φωτιάς του Κυρίτση και το αυτοτελών επεισοδίων Ου Φονεύσεις του Κοκκινόπουλου, το OPEN TV δίνει έμφαση στη μυθοπλασία με δύο ακόμα εβδομαδιαίες σειρές.

Η «Ελεύθερη Σχέση» είναι η δραματική αισθηματική σειρά του σταθμού, με τη Δήμητρα Ματσούκα και τον Μάριο Αθανασίου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και μια υπόθεση που ιντριγκάρει: ένα ζευγάρι για να σώσει το γάμο του καταφεύγει σε μια τελευταία λύση πριν το διαζύγιο: αποφασίζουν να ζήσουν τρεις μήνες μακριά, αποκτώντας νέες εμπειρίες και τεστάροντας πόσο σημαντικός είναι ο ένας για τον άλλον.
Η σειρά «Για Πάντα Παιδιά» (με πρωταγωνιστές τον Αποστόλη Τότσικα, την Τζένη Θεωνά, το Νίκο Πουρσανίδη, την Έλενα Ασημακοπούλου και το Λεωνίδα Καλφαγιάννη) είναι η κωμωδία στην οποία επενδύει το OPEN και πραγματεύεται όλα τα ευτράπελα της καθημερινότητας ενός άντρα μετά τα τριάντα (βασισμένη στην πετυχημένη ξένη κωμική σειρά Traffic Light).

Τα Σαββατοκύριακα η μέρα ξεκινά πρωί πρωί στις 05.30 με τη Φαίη Μαυραγάνη και την ενημερωτική εκπομπή «Τώρα ότι συμβαίνει», ενώ στις 9.45 ξεκινά η 3ωρη ψυχαγωγική εκπομπή «Έλα, χαμογέλα!» που σηματοδοτεί την τηλεοπτική επιστροφή της Σίσσυς Χρηστίδου. Έχοντας στην παρέα της τον Παύλο Σταματόπουλο, τον Κωνσταντίνο Βασάλο, την Ελένη Βουλγαράκη και την Άννα Πρέλεβιτς, η παρέα της έξω καρδιά Θεσσαλονικιάς παρουσιάστριας έχει στόχο της να μας κάνει την καλύτερη συντροφιά με χαλαρή διάθεση που ταιριάζει γάντι με το mood του weekend.

Σύντομα έρχονται μέσα από τη συχνότητα του OPEN TV άλλες δύο καθημερινές εκπομπές. Το Top Story με τον Πέτρο Κουσουλό, ο οποίος κάθε μεσημέρι θα αφιερώνει εξ’ ολοκλήρου την εκπομπή του στο πιο καυτό θέμα της επικαιρότητας, με συνδέσεις από τα σημεία της δράσης και του ρεπορτάζ.

Στο… παιχνίδι μπαίνει καθημερινά στις 18.00 και η Κατερίνα Ζαρίφη με το τηλεπαιχνίδι «Ποιος ρωτάει;»- στο οποίο άνθρωποι της διπλανής πόρτας αλλά και celebrities, κάνουν τις δικές τους ερωτήσεις και τεστάρουν τις γνώσεις, με στόχο το έπαθλο των 10.000 ευρώ!.

Όλα τα νέα, πλούσιο ρεπορτάζ, καθημερινές στιγμές διασήμων και ξεχωριστές στιγμές καθημερινών ανθρώπων στο People, που κυκλοφορεί μαζί με το Έθνος της Κυριακής.