Eyes Behind Bars: Μια φωτογραφική έκθεση για τα αδέσποτα του Save A Greek Stray


Η δουλειά που κάνει ο οργανισμός Save A Greek Stray με τα αδέσποτα είναι γνωστή και είναι καταπληκτική. Όμως δεν είναι ποτέ επαρκής. Χρειάζεται πάντα και να εμφανιστεί εκείνος που θα αφαιρέσει μια ευθύνη από πάνω τους και θα αναλάβει να προσφέρει σε ένα αδέσποτο την ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή. Μια ζωή που θα έχει ένα σπίτι, φαγητό και, πάνω απ΄όλα, έναν φίλο. Όχι αφεντικό, αλλά φίλο. Ίσως και γονιό. Γιατί όσοι έχουν κατοικίδια, καταλαβαίνουν πως δεν είναι αφεντικά, αλλά φίλοι που αγαπούν σαν παιδιά τους τα ζώα.

Η έκθεση Eyes Behind Bars έρχεται να αναδείξει την ανάγκη για μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση της κοινωνίας ως προς τα αδέσποτα και συνολικά τα ζώα. Ο φωτογράφος Νίκος Ζήκος φωτογράφισε περίπου 70 αδέσποτα σκυλιά και παρουσιάζει την δεύτερη ατομική του έκθεση, η οποία θα γίνει αυτό το Σάββατο (7/12) στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στον Πύργο Βιβλίων, στο κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

«Η έλλειψη παιδείας, υπευθυνότητας και σεβασμού προς τα ζώα, είναι οι λόγοι ύπαρξης των αδέσποτων και η αξιολόγηση του εν λόγω προβλήματος ως κοινωνικό. Τα αδέσποτα ζώα αυξάνονται και τα κλουβιά των καταφυγίων γεμίζουν. Μέσα σε αυτά τα κλουβιά υπάρχουν μάτια ,που θα πουν τις δικές τους ιστορίες» αναφέρει ο φωτογράφος.

Οι φωτογραφίες θα είναι διαθέσιμες προς αγορά έναντι ενός ποσού-δωρεάς προς το Save A Greek Stray.

Η έκθεση θα διεξαχθεί από τις 09:00 μέχρι τις 18:00.

View this post on Instagram

•Eyes behind bars• Πορτραιτα 70 σκυλιών του καταφυγίου @saveagreekstray θα αφηγηθούν μέσα από εικόνες τις δικές τους ιστορίες Σάββατο 7/12 κέντρο πολιτισμού «Σταύρος Νιαρχος» 9:00-18:00 Prints @elikon_graphic_arts

A post shared by zik (@nikzik) on Dec 2, 2019 at 12:43pm PST

The post Eyes Behind Bars: Μια φωτογραφική έκθεση για τα αδέσποτα του Save A Greek Stray appeared first on Peoplegreece.com.



πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!