5 τοξικές σκέψεις που κάνεις στο γυμναστήριο (και πώς θα τις αλλάξεις!)

Οι τοξικές σκέψεις μπορεί να δυναμιτίσουν τις καλές σου προσπάθειες και να κρατήσουν πίσω ενώ έχεις όλη την καλή θέληση για να αλλάξεις το σώμα σου. Με τις παρακάτω συμβουλές θα αλλάξεις και τον τρόπο που βλέπεις τον εαυτό σου!

Μια πολύ συνηθισμένη παγίδα. Λες ότι δεν είσαι τύπος του γυμναστηρίου και συγκρίνεις τον εαυτό σου με όλους τους super-fit ανθρώπους που βλέπεις γύρω σου (μάλλον όμως εστιάζεις μόνο σε εκείνους γιατί προφανώς δεν είναι όλοι έτσι!).

Τι μπορείς να κάνεις: Γράψου στο γυμναστήριο μαζί με μία φίλη σου ή πήγαινε τακτικά σε ένα ομαδικό πρόγραμμα ώστε να γνωρίσεις κόσμο. Να θυμάσαι δύο πράγματα: α) Οι πρώτες φορές είναι πάντα οι πιο άβολες και β) να χαμογελάς στους ανθρώπους γύρω σου.

Διάβασε επίσης: Οι «τέλειοι γλουτοί» που βλέπεις στο Instagram; Τους έχεις ήδη!

Ξανά. Μην κάνεις συγκρίσεις. Επίσης, προσπάθησε να θυμάσαι πως η εικόνα του σώματός σου δεν είναι ο βασικός λόγος για να γυμνάζεσαι – ο στόχος σου είναι ένα υγιές και δυνατό σώμα. Το σώμα σου είναι όμορφα για όλα όσα μπορεί να κάνει και όχι για το πώς δείχνει.

Μια καλή ιδέα: Αγόρασε ένα καινούργιο κολάν που να κολακεύει το σώμα σου. Πρόσεξε μόνο να είναι το σωστό νούμερο αφού μόνο τότε θα σε κολακεύει – κι αυτό ισχύει για κάθε ρούχο όχι μόνο για τα αθλητικά.

Φαίνεται πως όλες οι τοξικές σκέψεις τελικά ξεκινούν από μια λάθος σύγκριση!

Τι μπορείς να σκεφτείς: Αν είσαι από τη φύση σου ανταγωνιστικός τύπος, χρησιμοποίησε μία άλλη κοπέλα στο γυμναστήριο ως κίνητρο για να προσπαθείς λίγο περισσότερο. Αν δεν σου βγαίνει έτσι, βάλε προσωπικούς στόχους, να είσαι κάθε εβδομάδα λίγο πιο γρήγορη ή να κάνεις μερικές επαναλήψεις παραπάνω.

Διάβασε επίσης: 5 συνήθειες στο γυμναστήριο που θα κάνουν τους πάντες να σε μισήσουν

Παρότι είναι απόλυτα φυσικό κάποιοι άνθρωποι να ντρέπονται περισσότερο από τους άλλους, ρώτησε τον εαυτό σου γιατί δεν θέλεις να αλλάζεις μπροστά σε άλλους.

Τι μπορείς να σκεφτείς: Εάν ο λόγος είναι πως δεν νιώθεις καλά με το σώμα σου, είναι πολύ σημαντικό να θυμάσαι πως το σώμα σου είναι όμορφο έτσι ακριβώς όπως είναι!

Η αίθουσα με τα όργανα είναι γεμάτη με ανθρώπους που βρίσκονται εκεί όχι για να σε επικρίνουν ή για να γελάσουν μαζί σου επειδή δεν ξέρεις πώς ακριβώς λειτουργεί ένα όργανο, αλλά για να γυμναστούν!

Τι μπορείς να κάνεις: Στις αίθουσες με τα όργανα υπάρχουν πάντα γυμναστές που είναι η δουλειά τους να προσέχουν τους ασκούμενους να μην τραυματιστούν και να τους βοηθάνε. Μη διστάσεις να ζητήσεις βοήθεια και να κάνεις ερωτήσεις – γι’ αυτό ακριβώς βρίσκονται εκεί.

The Mamagers Update

12 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα για τα Παιδιά του Δρόμου

Συγκοίμηση – όλοι θέλουμε να κοιμόμαστε με αυτούς που αγαπάμε


πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!