Τσιόδρας: Εξηγεί γιατί αρρωσταίνουν και οι νέοι από κορονοϊό


Ο κορονοϊός χτυπά και τους νέους ανθρώπους οι οποίοι μάλιστα αρρωσταίνουν, ευτυχώς σε σχετικά σπάνιες περιπτώσεις, βαριά από τη νόσο, τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση και τόνισε ότι οι ειδικοί αναζητούν τα αίτια σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, ερευνώντας τις μελέτες που είναι σε εξέλιξη σε ολόκληρο τον πλανήτη, οι επιστήμονες αναζητούν πιθανές παραλλαγές ενός γονιδίου στο οποίο μπορεί να οφείλεται η προσβολή και των νέων ανθρώπων.

Ειδικότερα ο λοιμωξιολόγος υπογράμμισε για τα κρούσματα σε νέους: “Όλοι μπορούν να νοσήσουν. Στην Ελλάδα, 31% των κρουσμάτων είναι 18-39 ετών. Δύσκολο να εξηγηθούν οι σπάνιοι θάνατοι σε αυτές τις ηλικίες. Θέλω να σας μιλήσω για την παθογένεια της νόσου, για το ερώτημα τι άλλο υπάρχει και νοσούν νέοι άνθρωποι; Επιστήμονες εξετάζουν ειδικά γονίδια για το ποιος θα πάει ή όχι καλά, αφορούν τους υποδοχείς του ιού. Παραλλαγές σε αυτό το γονίδιο μπορεί να δυσκολέψουν να διευκολύνουν τον ιό. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε το πώς το ανοσοποιητικό μας σύστημα ανταποκρίνεται στον ιό. Σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις, ένα πολύ αντιδραστικό ανοσοποιητικό θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταιγίδα φλεγμονής”.

Τα στοιχεία που παρουσίασε ο Σωτήρης Τσιόδρας

Στην Ιταλία το 25% των κρουσμάτων είναι σε νέους από 19 έως 50 ετών.

Στην Ισπανία το 33% των νοσούντων είναι κάτω των 44 ετών.

Στις ΗΠΑ το 29% των ασθενών είναι από 20 έως 44 ετών.

Στη χώρα μας από τα καταγεγραμμένα κρούσματα, μεταξύ 40 και 64 ετών είναι το 45% των περιστατικών, ενώ το 31% είναι μεταξύ 18 και 39 ετών. Σε ότι αφορά στα παιδιά έχουν καταγραφεί 47 περιστατικά δηλαδή το 2,8% των κρουσμάτων που έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!