Τα »ιδιαίτερα» λόγια που ερεθίζουν τις γυναίκες όταν κάνουν σεξ!


Πάρε το Χρόνο σου

Μην το τερματίσεις από το πρώτο ραντεβού. «Τα βρώμικα λόγια στο σεξ γεννιούνται μέσα από εμπιστοσύνη και επικοινωνία» λέει η Madeleine Castellanos, ψυχίατρος και σεξοθεραπεύτρια. «Αυτό απαιτεί χρόνο για να γίνει». Ξεκίνα σιγά σιγά, για να τσεκάρεις αν της αρέσει.

Πρόσεχε τις Νάρκες
Οι περισσότερες γυναίκες έχουν ένα σημείο στο σώμα τους που τις κάνει ανασφαλείς, λέει η Castellanos. Δώσε προσοχή στα σημεία που αφήνει εκτεθειμένα ή σε αυτά που καλύπτει γρήγορα. «Αν λατρεύει το στήθος της, δώσε περισσότερη προσοχή σε αυτό».

Πες το Απλά
Μην της λες κλισέ ατάκες. Θα ακουστείς γραφικός, σου λέει η Pepper Schwartz, καθηγήτρια κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον: «Μπορείς να της πεις πράγματα, όπως “μου αρέσει να είμαι μέσα σου”, αλλά λέξεις όπως “μαστάρια” πρέπει να εξαφανιστούν».

Πέσε μια Οκτάβα
Ρίξε μια οκτάβα τη φωνή σου, κοντά στη συχνότητα Barry White, και μπορεί να της αρέσεις περισσότερο. «Στις γυναίκες αρέσουν οι βαθιές, αρρενωπές φωνές» λέει η Castellanos. «Η βαθιά φωνή σχετίζεται με υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης».

Και άλλα λόγια που πρέπει να προσέχεις. 

Οταν το σεξ είναι καυτό, τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Οταν, όμως, τα πράγματα στο κρεβάτι δεν πάνε όπως τα ήθελες, κάνε τη να λιώσει με το στόμα. Επίλεξε προσεκτικά τις λέξεις σου και σιγουρέψου ότι δεν θα μείνεις με το ηθικό πεσμένο.

Κάποιες φορές, η αγάπη μπορεί να είναι περίπλοκη, επηρεάζοντας και την ποιότητα του σεξ. Οσο κι αν δεν το παραδέχεσαι, συνήθως η λύση είναι μια δύσκολη συζήτηση με τη σύντροφό σου. Σε τέτοιες συζητήσεις πρέπει να είσαι προσεκτικός στον τρόπο που εκφράζεσαι. «Είναι σημαντικό να διαμορφώσεις το σωστό λεξιλόγιο, για να μπορείς να της μιλάς και για πιο ευαίσθητα θέματα» υποστηρίζει η Arlene Goldman, σεξοθεραπεύτρια. «Αυτό θα σε βοηθήσει να της προσφέρεις ευχαρίστηση». Πράγματι, πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Couple & Relationship Therapy έδειξε ότι η καλή επικοινωνία του ζευγαριού είναι ο πιο κρίσιμος παράγοντας για την ευτυχία του (σημαντικότερος κι από το σεξ). Γι’ αυτόν το λόγο, καλό είναι να σκέφτεσαι τι θα πεις πριν ανοίξεις το στόμα σου, γιατί μπορεί να το μετανιώσεις. Το MH μίλησε με τους ειδικούς κι έμαθε πώς θα κάνεις τις συζητήσεις, που μέχρι τώρα απέφευγες, χωρίς να μείνεις γυμνός από επιχειρήματα.

«Μου φάνηκε ότι προσποιήθηκες»

Μην την κατηγορείς, σου λέει η Eli Finkel, καθηγήτρια κοινωνικής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο Northwestern. Πάρε τον απαραίτητο χρόνο, για να το συζητήσετε εκτός κρεβατοκάμαρας. Οταν το θέμα της συζήτησης προκύψει φυσικά, πες της κάτι, όπως: «Δεν υπάρχει λόγος να προσποιείσαι μαζί μου. Θέλω να έχουμε ειλικρινή σχέση». Με αυτόν τον τρόπο θα τονώσεις τον αμοιβαίο σεβασμό σας, εντός κι εκτός γηπέδου.

 

 

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: klik.gr



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!