Συγκεντρώσεις το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας παρά τις απαγορεύσεις της ΕΛ.ΑΣ.


Με τρεις διαφορετικές συγκεντρώσεις στην Αθήνα υποδέχονται συνδικάτα, συλλογικότητες, κόμματα και οργανώσεις της αριστεράς την EUMED 9.

 Παρά την απαγόρευση της αστυνομίας στην πραγματοποίηση κάθε υπαίθριας δημόσιας συνάθροισης, από ώρες 06:00 έως 24:00 της Παρασκευής», στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος θα συγκεντρωθούν μέλη φορέων, συνδικάτων, δημοτικών κινήσεων, φοιτητικών συλλόγων και περιβαλλοντικών συλλογικοτήτων, οι οποίες κατηγορούν τους εννέα ηγέτες ότι «πίσω από τα παραμύθια περί “πράσινης ανάπτυξης” η πραγματική ατζέντα τους θα περιλαμβάνει τη συνεργασία των χωρών της ΕΕ και την πριμοδότηση, με τα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης και Σταθερότητας, των ντόπιων και διεθνών αρπαχτικών της αγοράς (εταιρείες ορυκτών καυσίμων, βιομηχανικών αιολικών, κατασκευαστικών, μεγαλοξενοδόχων, real estate κλπ) που θα “επενδύσουν” πάνω στα καμένα».

Την ίδια ώρα στα Προπύλαια του Πανεπίστημίου προγραμματίζεται συγκέντρωση από μέλη των ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΕΚ, ΕΚΚΕ, «Κόκκινο Νήμα», ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Ξεκίνημα, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, ενάντια στην σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται στην Αθήνα, σημειώνοντας ότι «τα γεράκια του ΝΑΤΟ συνεδριάζουν για να προετοιμάσουν τις επόμενες επιθετικές κινήσεις σε βάρος των λαών και των ανταγωνιστών τους. Δεν είναι τυχαίο πως η σύνοδος πραγματοποιείται λίγες μέρες μετά την αποχώρηση των αμερικανικών και ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, που επισφράγισε την ήττα της ολέθριας 20χρονης ιμπεριαλιστικής επέμβασης και κατοχής στη χώρα. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τον λαό του Αφγανιστάν».

 Τέλος, στις 7 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πάρκο Ελευθερίας από την Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις, για να «υποδεχτεί» τη Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ που συνεδριάζει στην Αθήνα και θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία. Το κάλεσμα αναφέρει ότι η Σύνοδος προτίθεται ζητήσει να ενισχυθεί η ΝΑΤΟική παρουσία και η επιχειρησιακή ικανότητα στο Αιγαίο, στην Αν. Μεσόγειο, στα Βαλκάνια, τη Μαύρη Θάλασσα, στη Μέση Ανατολή και στον Περσικό Κόλπο, να επεκταθεί σε όλο τον κόσμο, να δημιουργηθούν νέες υποδομές πολέμου, να προετοιμαστεί το «πρώτο πυρηνικό πλήγμα», στο πλαίσιο του οξύτατου ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού με τη Ρωσία και την Κίνα.

Φωτο αρχείου

topontiki

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!