Συγκέντρωσαν είδη πρώτης ανάγκης στο Αγρίνιο για την παγκόσμια ημέρα Αγάπης


Στο πλαίσιο της σημερινής «Παγκόσμιας Ημέρας Αγάπης», δύο παράλληλες δράσεις υλοποιήθηκαν στην Πλατεία Παναγοπούλου (Σιντριβάνι) στο Αγρίνιο.

Από την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, μέχρι και σήμερα, το «Δέντρο της Προσφοράς» στολίστηκε από μικρά παιδιά στην πλατεία σιντριβανιού στο Αγρίνιο, με παράλληλα συγκέντρωση παιγνιδιών και βιβλίων.

Τα παιδιά, εφτιαξαν με αγάπη χειροποίητα στολίδια για το δέντρο που έχει στηθεί στην πλατεία Παναγοπούλου ενώ, νωρίτερα σήμερα, παίκτες της ομάδας μπάσκετ του ΑΟ Αγρινίου βρέθηκαν στο Σιντριβάνι και βοήθησαν τα παιδιά να κρεμάσουν τα στολίδια τους και στα ψηλότερα κλαδιά.

Παράλληλα, με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης», από τις 10:00π.μ.έως και τις 14:00μ.μ. και από 17:00μ.μ. έως 20:00μ.μ, η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου και οι Κοινωνικές Δομές συγκεντρώνουν στη πλατεία Παναγοπούλου είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα για τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.

Η συμμετοχή του κόσμου είναι ήδη μεγάλη και αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη τις επόμενες ώρες.

Τη δράση στηρίζουν οι κοινωνικές ομάδες:

– Σίτισης & Παροχής Βασικών Αγαθών
– Αστέγων Δήμου Αγρινίου
– Κοινωνικό Φαρμακείο
– Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Αγρινίου
– Κέντρο Κοινότητας – Παράρτημα Ρομά
– Κοινωνικό Ιατρείο Αγρινίου
– Ομάδα Προστασίας Ανηλίκων
– Ακτίνα Εθελοντισμού

Τι γιορτάζουμε στις 14 Δεκεμβρίου

Η Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Δεκεμβρίου.

Στόχος της συγκεκριμένης ημέρας είναι να παραμερίσουμε όλα τα αρνητικά συναισθήματα, σκέψεις και λόγια που ειπώθηκαν.

Να σκεφτόμαστε μόνο θετικά και τους λόγους που αγαπούμε τους ανθρώπους μας.

Αν πληκτρολογήσουμε τη λέξη «αγάπη» στο Google θα εμφανιστούν περίπου 12.700.000 αποτελέσματα!

Η αγάπη είναι συναίσθημα έντονης στοργής και προσωπικής αφοσίωσης. Η αγάπη βρίσκεται στο κέντρο πολλών θρησκειών. Η αγάπη για τη φιλοσοφία είναι αρετή που εκπροσωπεί την ανθρώπινη ευγένεια, συμπόνια και στοργή.
Τάσος Λειβαδίτης, «Αυτὸ το αστέρι είναι για όλους μας – V»

Θα ᾿θελα να φωνάξω τ᾿ όνομά σου, αγάπη, μ᾿ όλη μου την δύναμη.

Να τ᾿ ακούσουν οι χτίστες απ᾿ τις σκαλωσιές και να φιλιούνται με τον ήλιο να το μάθουν στα καράβια οι θερμαστές και ν᾿ ανασάνουν όλα τα τριαντάφυλλα να τ᾿ ακούσει η άνοιξη και να᾿ρχεται πιο γρήγορα να το μάθουν τα παιδιά για να μην φοβούνται το σκοτάδι, να το λένε τα καλάμια στις ακροποταμιές, τα τρυγόνια πάνω στους φράχτες να τ᾿ ἀκούσουν οι πρωτεύουσες του κόσμου και να το ξαναπούνε μ᾿ όλες τις καμπάνες τους να το κουβεντιάζουνε τα βράδια οι πλύστρες χαϊδεύοντας τα πρησμένα χέρια τους.

Να το φωνάξω τόσο δυνατά που να μην ξανακοιμηθεί κανένα όνειρο στον κόσμο καμιά ελπίδα πια να μην πεθάνει. Να τ᾿ ακούσει ο χρόνος και να μην σ᾿ αγγίξει, αγάπη μου, ποτέ.

agriniopress

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!