Σεισμός Τουρκία: Μεγάλωνει η λίστα των νεκρών από τη φονική δόνηση


Αυξήθηκε περαιτέρω ο αριθμός των νεκρών από τον φονικό σεισμό των 6,8 Ρίχτερ που έπληξε περιοχή στην ανατολική Τουρκία το βράδυ της Παρασκευής.

 

 

Ο νεότερος απολογισμός κάνει λόγο για 35 νεκρούς, ενώ οι έρευνες στα χαλάσματα συνεχίζονται. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1.600.

 

Τα μέλη των ομάδων διάσωσης που εργάζονταν όλη τη νύχτα σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν ανέσυραν 45 ανθρώπους ζωντανούς από κτήρια που έχουν καταρρεύσει, όπως ανακοίνωσε σήμερα η τουρκική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών και εκτάκτων καταστάσεων (AFAD).

 

 

Οι διασώστες συνέχιζαν να αναζητούν επιζώντες σε τρία σημεία στην επαρχία Ελαζίγ, σύμφωνα με την AFAD.

 

Έχουν σημειωθεί πάνω από 700 μετασεισμοί, ανακοίνωσε η ίδια υπηρεσία.

 

Ο σεισμός μεγέθους 6,8 βαθμών της Παρασκευής στοίχισε τη ζωή σε 31 ανθρώπους στην Ελαζίγ και σε τέσσερις στη γειτονική επαρχία της Μαλάτεια.

 

Ανέσυραν ζωντανή μία μητέρα και το νεογέννητο παιδί της

Σύμφωνα με τηλεοπτικά πλάνα που μεταδόθηκαν, μια 35χρονη γυναίκα και η νεογέννητη κόρη της ανασύρθηκαν ζωντανές από τα χαλάσματα στην περιοχή Μουσταφά Πασά της επαρχίας Ελαζίγ.

 

Οι διασώστες, που άκουσαν τις φωνές τους, χρειάστηκαν πολλές ώρες για να τις προσεγγίσουν, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης. Ο σύζυγός της είναι μεταξύ των νεκρών.

 

Η AFAD καλεί τους κατοίκους να μην επιστρέφουν στα κατεστραμμένα κτήρια καθώς υπάρχει ο κίνδυνος κατάρρευσης.

 

Το «ευχαριστώ» του Τσαβούσογλου στον Δένδια στα… ελληνικά

 

Ο Τούρκος πρόεδρος περιέγραψε τον σεισμό ως μια «δοκιμασία» για τη χώρα του, τόνισε, όμως, απευθυνόμενος προς τους πολίτες πως δεν θα αφήσει κανέναν στην μοίρα του.

 

«Δεν θα αφήσουμε κανέναν στον δρόμο», είπε χαρακτηριστικά.

 

 

Έρευνα για τις «προκλητικές» αναρτήσεις στα social media

Τη στιγμή που συνεχίζονται οι έρευνες διάσωσης, ανακοινώθηκε η διεξαγωγή έρευνας για τις «προκλητικές», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, αναρτήσεις που γίνονται στα social media σχετικά με τον σεισμό.

 

Όπως αναφέρει το Associated Press, επικαλούμενο πληροφορίες του τουρκικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, η ραδιοτηλεοπτική Αρχή της γείτονος εξετάζει και τις μεταδόσεις που γίνονται για τη σεισμική δόνηση.

 

Και ο ίδιος ο Ερντογάν, φάνηκε να αναφέρεται σε αυτό το ζήτημα κατά την παρουσία του στις πληγείσες περιοχές, τονίζοντας πως οι πολίτες δεν θα πρέπει να ακούνε κανέναν και διαβεβαιώνοντας πως «εμείς (σ.σ. η κυβέρνηση), είμαστε υπηρέτες σας».

https://www.cnn.gr

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!