Πώς να ξυπνάς κάθε μέρα με όρεξη: Να τι κάνει η life coach κάθε πρωί

Ευχαριστούμε τη Σοφία Κλώτσα, personal & business coach MBA & MS in Communications, MS in Counseling, Psychology & Family Therapy, Personality & Career Counseling, Certified Parent Effectiveness Trainer (PET).

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και αυτό είναι κανόνας για τους life coaches. «Είναι καλό να ξεκινάς κάθε πρωί τη μέρα σου με κάποια πράγματα που σε εμπνέουν και σε χαλαρώνουν» εξηγεί η Σοφία Κλώτσα και μας δίνει το δικό της πρωινό τελετουργικό σε 4 κινήσεις.

Πρωινό meditation

Ξέρω ότι για πολύ κόσμο το meditation είναι κάτι έξω από τη ζωή τους και μπορεί να τους δυσκολεύει. Μπορείς όμως να ξεκινήσεις με διαλογισμό πολύ μικρό σε διάρκεια (υπάρχουν έτοιμοι διαλογισμοί του 1 λεπτού ή και των 5 λεπτών) οι οποίοι είναι και καθοδηγούμενοι. Εάν προτιμάς, μπορείς να δοκιμάσεις μόνη σου απλά με το να κάτσεις σε μια αναπαυτική θέση, να κλείσεις τα μάτια σου και να παρακολουθήσεις για λίγο την αναπνοή σου. Εγώ το πρωί κάνω συνήθως έναν καθοδηγούμενο διαλογισμό για 5 λεπτά.

Yoga ή stretching

H yoga είναι πλέον για εμένα τρόπος ζωής. Είναι αλήθεια όμως ότι δεν ταιριάζει σε όλους και κάποιοι θέλουν ίσως κάτι πιο αερόβιο σαν άσκηση. Γι’ αυτό, ακόμα και λίγο stretching πριν από τη γυμναστική μπορεί να έχει σχεδόν αντίστοιχα αποτελέσματα, αφού και με τα δύο ανοίγουν οι μεσημβρινοί του σώματός μας, κυκλοφορεί σωστά η ενέργεια μέσα μας και ερχόμαστε σε ισορροπία νου και σώματος.

Θετικές δηλώσεις

Ξεκινάω τη μέρα μου με θετικές δηλώσεις όπως:

  • «Έχω μια υπέροχη μέρα!»
  • «Τα πράγματα πάνε όπως ακριβώς θέλω σε όλους τους τομείς της ζωής μου».Αυτό φτιάχνει τη διάθεσή μου και την ίδια ώρα με βοηθά να ανεβάζω την ενέργειά μου έτσι ώστε να ελκύω πιο θετικά πράγματα στη ζωή μου.

Να θυμάσαι: Πάντα σε χρόνο ενεστώτα.

  • Γράψιμο: Γράφω σε ένα χαρτί ό,τι αρνητικό συναίσθημα έχω, ώστε να βγάζω από μέσα μου σκέψεις και πράγματα που δε με πάνε μπροστά.
  • Λίστα: Καταγράφω όλα όσα έχω να κάνω μέσα στη μέρα. Αυτό βοηθά το μυαλό μου να είναι focused ώστε να διεκπεραιώνω τα περισσότερα πράγματα.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!