LIVING

Πώς θα φτιάξεις ταμπουλέ: η νηστίσιμη και σούπερ γευστική σαλάτα που κρατάει μέρες στο ψυγείο!

Γράφει: Bizznews.gr

Συνταγή για ταμπουλέ

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα (μέχρι να βράσει και να κρυώσει το πλιγούρι)

Χρόνος μαγειρέματος: 3-4 λεπτά

Υλικά για 4 μερίδες

  • 250 γραμμ. Πλιγούρι Fytro
  • 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες, χωρίς φλούδα και σπόρους, ψιλοκομμένες σε κυβάκια
  • 4 μικρά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • χυμό 4 λεμονιών
  • 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό πλυμένο και ψιλοκομμένο
  • 4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βράσε το Πλιγούρι Fytro σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία.


2. Βάλε το πλιγούρι σε ένα μπολ και πρόσθεσε το χυμό των λεμονιών, τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, το μαϊντανό και το δυόσμο και ανακάτεψε καλά.

3. Περίχυσε στο μείγμα τις 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, μαζί με λίγο αλάτι και άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Διατήρησε το ταμπουλέ στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρεις.

 

Εκτός από εξαιρετικό για νηστίσιμες συνταγές, το πλιγούρι Fytro είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και μαγγάνιο, ένα μέταλλο που χρειάζεται ο οργανισμός για την προστασία των αρθρώσεων.

My tip: Έχω πάντα βρασμένο πλιγούρι στο ψυγείο για να φτιάχνω γρήγορες σαλάτες για τη δουλειά το πρωί.

Δες και άλλες συνταγές με πλιγούρι εδώ!


πηγή