Πόνος στο λαιμό; Δοκίμασε το «γιατρικό» της health editor

Ο πόνος στο λαιμό μπορεί να σου χαλάσει τη διάθεση! Μην του το επιτρέψεις.

Από τότε που ήμουν μικρή, οι γονείς μου είχαν ένα θαυματουργό «γιατρικό» για τον κόκκινο και ερεθισμένο λαιμό. Η συνταγή είναι απλή: Σε ένα ποτήρι, στύβεις μισό λεμόνι σε ένα ποτήρι και προσθέτεις αλάτι στη μύτη του κουταλιού. Το ανακατεύεις καλά και με το μείγμα αυτό κάνεις γαργάρες προσπαθώντας να παραμείνει όσο το δυνατό περισσότερο χρόνο στο σημείο που σε πονάει ο λαιμός σου. (Όχι, δεν είναι εύκολο, γι’ αυτό εγώ καταπίνω μια ελάχιστη ποσότητα για να είμαι σίγουρη ότι θα φτάσει εκεί που πρέπει!)

Μύρισε λεμόνι και ενίσχυσε την παραγωγικότητά σου

Είναι τελικά το χούμους τόσο υγιεινό όσο θεωρούμε;

«Το αλάτι μπορεί να ανακουφίσει τη φλεγμονή. Λειτουργεί ως μαγνήτης για το νερό και απορροφά πολλά υγρά από τους ιστούς της περιοχής του λαιμού. Απομακρύνει έτσι με κάποιον τρόπο τον ιό. Το αλάτι συμβάλει επίσης στην ανακούφιση των συμπτωμάτων, ωστόσο δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει μία βακτηριακή ή μικροβιακή λοίμωξη» εξηγεί η δρ Sorana Segal-Maurer, MD, επικεφαλής του Τμήματος Μολυσματικών Ασθενειών του Πρεσβυτεριανού Νοσοκομείου της Νέας Υόρκης.

Το λεμόνι περιέχει κιτρικό οξύ, το οποίο διασπά τις βλέννες, είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σου ώστε να καταπολεμήσει την ίωση. Στις γαργάρες είναι κυρίως αποτελεσματικό χάρη στις αντισηπτικές του ιδιότητες που συμβάλουν στην καταπολέμηση των ιών και των βακτηρίων στο εσωτερικό του λαιμού. Επιπλέον, αυξάνει την παραγωγή σάλιου ενυδατώνοντας και μαλακώνοντας το λαιμό σου.


πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!