Πρώτη φορά κάμπινγκ; Η Ελένη Δασκαλάκη δίνει συμβουλές από εμπειρία!

Αν ετοιμάζεσαι να κάνεις για πρώτη φορά κάμπινγκ, εδώ θα βρεις μυστικά και tips για να ζήσεις μια εκπληκτική εμπειρία!

Είναι μοναδικό να κοιμάσαι κάτω από τα αστέρια… αλλά πού πας τουαλέτα; Πώς θα πλυθείς στην παραλία και ποια είναι η καλύτερη θέση στο οργανωμένο κάμπινγκ; Με 20+ χρόνια διακοπές σε σκηνή στο ενεργητικό μου, σου έχω τις απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις – και σε πολλές ακόμα πιθανές απορίες που μπορεί να έχεις αν σκοπεύεις να κάνεις πρώτη φορά κάμπινγκ!

Η μαλακή και αφράτη άμμος της παραλίας ΔΕΝ είναι το ιδανικό στρώμα για τον ύπνο σου. Με κάποιον μυστήριο τρόπο το βράδυ σκληραίνει και νιώθεις κάθε θαμμένη πέτρα και κλαδάκι σε κάθε σημείο του σώματός σου. Η λύση είναι το υπόστρωμα για τον υπνόσακο – μπορεί να είναι το στρωματάκι της γυμναστικής ή ένα υπόστρωμα που φουσκώνει (σχεδόν) μόνο του.

Κεφάλαιο τουαλέτα: Ιδανικά, η παραλία που θα κατασκηνώσεις θα πρέπει να απέχει το πολύ 5 λεπτά από μια ταβέρνα. Θα την επισκέπτεσαι για να χρησιμοποιήσεις την τουαλέτα, αλλά και για να πάρεις νερό, να πιεις καφέ, να φας το μεσημέρι, οπότε δε θα σου πει κανείς τίποτα για τη χρήση του WC.

Τα κλασικά λάθη που κάνουν τα ζευγάρια στις διακοπές τους

Γιατί μια εβδομάδα διακοπές είναι καλύτερη από τις δύο

Η εναλλακτική λύση είναι ένας μικρός λάκκος στο χώμα, σε απόσταση τουλάχιστον 100 μ. από το χώρο που είναι στημένες οι σκηνές. Εννοείται πως θα έχεις μαζί σου σακούλα για τα χαρτιά και φτυαράκι για να σκάψεις και μετά να σκεπάσεις το λάκκο.

Πώς θα πλένεσαι: Μια επιλογή είναι να μην πλένεσαι – σκέψου το Suvrivor ! Καθώς θα μπαινοβγαίνεις όλη τη μέρα στη θάλασσα, θα διαπιστώσεις ότι για μερικές μέρες τουλάχιστον είναι ανεκτό να μην κάνεις μπάνιο με αφρόλουτρα και σαμπουάν. Έχω δει campers να χρησιμοποιούν σαμπουάν για θαλασσινό νερό, αλλά να σου πω την αλήθεια δεν τα έχω δοκιμάσει. Μπορείς να ρωτήσεις όμως. Αν δεν αντέχεις, έχεις δύο επιλογές: «φούσκα» για νερό, ένα κρεμαστό σκουρόχρωμο δοχείο που θα αφήσεις όλη τη μέρα στον ήλιο και θα κάνεις το ζεστό ντους σου το βράδυ ή 1-2 μπουκάλια νερού (που θα γεμίσεις στην παραπάνω ταβέρνα) για τοπικό πλύσιμο.

Η ιδανική θέση: Ούτε πολύ μακριά, ούτε πολύ κοντά στις τουαλέτες. Α! Και κράτησε τις αποστάσεις σου από το μπαράκι του κάμπινγκ.

Μην ξεχάσεις: Έχε μαζί σου πλαστικά καλύμματα μιας χρήσης για τη λεκάνη της τουαλέτας.

Σε δημοφιλείς περιοχές μπορεί να μη βρεις θέση για τη σκηνή σου εύκολα. Πάρε από νωρίς μερικά τηλέφωνα για να ξέρεις.

✓ Sleeping bag. ✓ Φακός και ανταλλακτικές μπαταρίες. ✓ Χαρτί υγείας/μωρομάντιλα. ✓ Αναπτήρας/σπίρτα. ✓ Δύο-τρία παρεό που θα δέσεις μεταξύ τους για να προστατευτείς από τον ήλιο ή τον αέρα.

Έχεις κι άλλο χώρο στις αποσκευές σου; ✓ Υπόστρωμα για τον ύπνο σου. ✓ Φούσκα για ντους. ✓ Γκαζάκι, μπρίκι, καφέ, ζάχαρη, πλαστικά ποτήρια. ✓ Ψυγειάκι για το νερό. ✓ Ξηρό σαμπουάν/σαπούνι για θαλασσινό νερό.

Θα έχεις μαζί σου αυτοκίνητο; ✓ Σπαστές καρέκλες και τραπεζάκι. ✓ Πλαστικά σερβίτσια. ✓ Κατσαρόλα + κατσαρολάκι (μακαρόνια με σάλτσα είναι το κλασικό φαγητό των campers!).


πηγή


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!