Στην αναμέτρηση δύο διαφορετικών πολιτικών προτάσεων, αυτή της κ. Φώφη Γεννηματάκαι αυτή του κ. Νίκου Ανδρουλάκη, οδήγησε το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου στην αναμέτρηση για την εκλογή του νέου αρχηγού στην Κεντροαριστερά. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ως βασικό της προσόν το γεγονός ότι ξεκίνησε τις διαδικασίες για τη διεύρυνση της παράταξης, ενώ της πιστώνονται ωριμότητα και πολιτική εξέλιξη. Από την άλλη ο Νίκος Ανδρουλάκης προτάσσει την ανανέωση και έχει ως ατού του την ηλικία του.

Το γεγονός ότι το ποσοστό της σημερινής προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι πιο κοντά στο 40% και όχι στο 50%, όπως φαινόταν στην αρχή της καταμέτρησης των αποτελεσμάτων, οδηγεί σε έναν ανοικτό δεύτερο γύρο, που θα κριθεί περισσότερο από το πόσοι ψηφοφόροι θα ξαναπάνε στην κάλπη, τι θα προτάξουν ως προτεραιότητα με την ψήφο τους και λιγότερο από τη γραμμή που θα δώσουν οι χαμένοι του πρώτου γύρου.


Σαφώς η κ. Γεννηματά ήταν η μεγάλη νικητής του πρώτου γύρου με ποσοστό μεγαλύτερο από αυτό που της έδιναν οι δημοσκοπήσεις, ενώ στο επιτελείο της θεωρούν πώς ο κόσμος μίλησε στη κάλπη και δεν χρειάζεται δεύτερος γύρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», αφότου έκλεισαν οι κάλπες την Κυριακή αναπτύχθηκε έντονη κινητικότητα από στελέχη του χώρου, ώστε να προωθήσουν τη μη διεξαγωγή δεύτερου γύρου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο fortunegreece.com