Καταθέτουν γονείς και συμμαθητές για την αυτοκτονία του 15χρονου στην Αργυρούπολη

Τις πρώτες καταθέσεις από συμμαθητές και καθηγητές του 15χρονου ο οποίος τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής έκανε την αυτοκτονία στην Αργυρούπολη, έλαβαν χθες οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, σε μια προσπάθεια να ρίξουν άπλετο φως στα αίτια του τραγικού συμβάντος.

Στόχος των αστυνομικών είναι να διαπιστώσουν αν ο Ν.Φ. υπέστη σχολικό εκφοβισμό για μεγάλο χρονικό διάστημα και να στοιχειοθετήσουν αν αυτός ήταν ο λόγος που οδηγήθηκε στην αυτοχειρία και εντοπίστηκε κρεμασμένος από τους ίδιους τους γονείς του.

«Δεν μπορούμε να βγάλουμε το συμπέρασμα πως πρόκειται για μπούλινγκ. Θα λέγαμε ωστόσο πως δεν προκύπτει τουλάχιστον από την ανάλυση που έκαναν οι ψυχολόγοι της ΕΛ.ΑΣ. πως πρόκειται για μια τέτοια περίπτωση. Πρόκειται για ένα νεαρό παιδί, το οποίο αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα», λένε στον «Ε.Τ.» ανώτατοι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Αγνωστο πάντως παραμένει το πότε θα προσέλθουν να καταθέσουν οι γονείς του νεαρού, οι οποίοι ακόμα βρίσκονται σε κατάσταση σοκ μετά την απώλεια του γιου τους με αυτόν τον τρόπο.

«Δεν ξέραμε κάτι. Δεν μας είχε πει πως κάτι τον απασχολούσε», φέρεται να ήταν τα πρώτα τους λόγια στους άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής οι οποίοι έφτασαν στο σημείο όταν κλήθηκαν, λίγο μετά το συμβάν. Οπως λένε χαρακτηριστικά αστυνομικές πηγές, ο άτυχος νεαρός στις σημειώσεις του κατέγραφε μεγάλο μέρος από τις προσωπικές του σκέψεις και τα συναισθήματά του, τα οποία εκτιμάται πως του γέννησαν τις αυτοκτονικές τάσεις. Αλλωστε, το ίδιο το παιδί είχε γράψει στο ημερολόγιό του, το οποίο αναλύθηκε από τους αστυνομικούς και τους ψυχολόγους της ΕΛ.ΑΣ., πως «η ζωή είναι ωραία αλλά υπάρχει κοινωνική αδικία».

Ερωτήματα προκαλεί ωστόσο το σημείωμα που άφησε λίγο πριν δώσει τέλος στη ζωή του στο οποίο κατονόμασε έξι συμμαθητές του, λέγοντας πως «με κατέστρεψαν, καταστρέψτε τους». Αυτό αποτελεί έως τώρα τη μοναδική ένδειξη σχολικού εκφοβισμού που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί, εκτός από τα όσα έχουν δηλώσει -ανώνυμα- ορισμένοι από τους συμμαθητές του στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τις τελευταίες μέρες.

Ιδιαζόντως σημαντική θεωρείται και η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για να διαπιστωθεί αν ο 15χρονος είχε δεχτεί κάποιο τηλεφώνημα ή κάποιο μήνυμα, το οποίο ενδεχομένως να τον επηρέασε και να τον οδήγησε στο απονενοημένο διάβημα. Η εκτίμηση των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. όμως συγκλίνει στο γεγονός πως ίσως να έγινε κάτι στο πάρτι λίγο πριν αυτοκτονήσει που να τον οδήγησε σε αυτή την πράξη.

ελεύθερος τύπος

πηγή