Κάλυμνος: Τον χτύπησαν. Τι βρέθηκε στην μπλούζα του 21χρονου φοιτητή;

Φως στην υπόθεση-θρίλερ του φοιτητή Νίκου Χατζηπαύλου, που στις 25 Νοεμβρίου βρέθηκε νεκρός στην περιοχή Λαγκά Χώρας Καλύμνου, ρίχνουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και των ιστολογικών εξετάσεων. Το πόρισμα των τοξικολογικών έδειξε ότι ο 21χρονος δεν είχε πάρει ουσίες που θα μπορούσαν να επιφέρουν τον θάνατό του, ενώ από τις ιστολογικές φαίνεται ότι δεν είχε κατάγματα από την πτώση του στα βράχια και πως ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

Η σπλήνα, δηλαδή, δεν είχε υποστεί ρήξη (όπως ανέφερε η πρώτη νεκροτομή) που θα προκαλούσε εσωτερική αιμορραγία και ο φοιτητής θα ψυχορραγούσε, ωστόσο εντοπίστηκαν πολλά θλαστικά τραύματα από θλον όργανο στο κεφάλι και το σώμα.

Ο χειρουργός ορθοπεδικός, με ειδίκευση στις αθλητικές κακώσεις και στην τραυματολογία, Γιώργος Σαφός, που μελέτησε την ακτινοσκόπηση της σορού, ανέφερε στο «Φως στο Τούνελ» και στην Αγγελική Νικολούλη ότι πράγματι δεν εντοπίστηκαν κατάγματα στο σώμα του νεαρού, κάτι που είναι απίθανο για πτώση από τέτοιο ύψος. «Από την έκθεση της Εδρας Ακτινολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, που υπογράφουν τρεις γιατροί, δεν εντοπίστηκε κάταγμα. Αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι από τι δεν πέθανε ο Χατζηπαύλου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαφός, εννοώντας ότι δεν φαίνεται ο θάνατος να ήταν αποτέλεσμα πτώσης από τον βράχο.

Ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης, στην ίδια κατεύθυνση, είπε ότι αναμένεται να προσδιοριστεί η πραγματική αιτία θανάτου μετά την ολοκλήρωση των επιπλέον εξετάσεων. «Ο πρώτος ιατροδικαστής δεν είχε ζητήσει ιστολογική εξέταση. Δεν υπήρξαν παθολογικό πρόβλημα ούτε εσωτερική αιμορραγία ούτε ρήξη σπλήνας ούτε έπεσε από βράχο. Εντοπίσαμε κακώσεις στο κεφάλι και το σώμα από θλον όργανο… Τα χτυπήματα αυτά θα πρέπει να διερευνηθούν. Σημειώνω, δυστυχώς, την πρόοδο της σήψης ως τη δεύτερη νεκροτομή, όπου χάθηκαν πολύτιμα στοιχεία. Τα πάντα άλλαξαν σε σχέση με αυτά που ξέραμε σε αυτή την υπόθεση και πλέον έχουμε μια πολύ διαφορετική εικόνα» τόνισε.

Στο μεταξύ, μια σημαντική αποκάλυψη έκανε ο νονός του φοιτητή Γιάννης Παπαρουσάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ». Οπως είπε, όταν έφθασε στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρό το παλικάρι, πληροφορήθηκε από τους διασώστες ότι ο νεαρός είχε στην κοιλιά και την μπλούζα χώμα από άλλο σημείο του νησιού: «Αρχισα να το ψάχνω και από άλλη πηγή έμαθα ότι το χώμα αυτό υπάρχει στην περιοχή Ιερουσαλήμ. Το ανέφερα στους αστυνομικούς, αλλά δεν γνωρίζω τι έκαναν ή αν ανέλυσαν το χώμα».


πηγή


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!