Μια καλοκαιρινή ιδέα που γεννήθηκε σε έναν αμμόλοφο… έγινε θηλυκά μαγιό με ευφάντασταprints και όνομα που δανείστηκαν από το εξωτικό νησί της φαντασίας τους: Maa Boo.

Τα Maa Boo γεννήθηκαν το 2013. Πώς πήρατε την απόφαση να δημιουργήσετε το δικό σαςbrand μαγιό;

Η απόφαση ελήφθη ενώ ήμασταν ξαπλωμένες σε έναν αμμόλοφο στην αγαπημένη μας παραλία. Στην αρχή ξεκινήσαμε για πλάκα, αρκετά ερασιτεχνικά, όμως το feedback από φίλους και γνωστούς ήταν τόσο θετικό που πολύ γρήγορα μας έκανε να το πάρουμε πιο σοβαρά.

Είναι κάτι που σκεφτόσασταν και παλιότερα και τότε δόθηκε η αφορμή;

Όχι, καθόλου! Πάντα είχαμε δημιουργικές τάσεις και οι δύο αγαπούσαμε πολύ το design, αλλά μέχρι εκεί. Ποτέ δεν είχαμε σκεφτεί να ασχοληθούμε με τη μόδα και ειδικά με το swimwear.

Πόσα χρόνια μετράει η φιλία σας;

Η φιλία μας μετράει είκοσι καλοκαίρια. Από τότε που γίναμε φίλες κάνουμε πάντα διακοπές μαζί.

Σας πέρασε από το μυαλό η σκέψη ότι υπάρχει κίνδυνος να φθαρεί ή και να χαλάσει η φιλία σας μετατρέποντάς τη και σε επαγγελματική σχέση;

Στην αρχή δεν το είχαμε πολυσκεφτεί ότι θα μπορούσε να κινδυνεύσει η σχέση μας από αυτή τη συνεργασία, αλλά στην πορεία υπήρξαν στιγμές με ένταση λόγω δουλειάς, οι οποίες επηρέασαν αρκετές φορές τη φιλία μας. Αλλά αυτή είναι μια διαδικασία που σε ωριμάζει, γιατί μαθαίνεις να εξισορροπείς τις σχέσεις και να θέτεις όρια. Αυτό που έχει σημασία μετά από πέντε χρόνια συνεργασίας και τόσα χρόνια φιλίας είναι ότι η μία στηρίζει την άλλη, υπάρχει σύμπνοια στο επαγγελματικό κομμάτι και συγχρόνως πετύχαμε να εμπλουτίσουμε τη μεταξύ μας σχέση κάνοντάς την πιο ουσιαστική, δημιουργική και εξελικτική ταυτόχρονα. Κοινώς support your local girl gang.

Διαφωνείτε πάνω στη δουλειά;

Ιλόη: Αρκετά. Αλλά πάντα περνάει το δικό μου!

Γιατί επιλέξατε να ονομάσετε το brand MaaBoo;

Το όνομα Maa Boo δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, απλώς μας άρεσε επειδή ακούγεται exotic και καλοκαιρινό, αλλά και επειδή «γράφει» ωραία, έχει καμπύλες. Από την αρχή ήταν ένα όνομα που συμβόλιζε το νησί της φαντασίας μας, ένας «παράδεισος» με dress code τα μαγιό μας όπου οι επισκέπτες κάνουν για πάντα διακοπές.

Πώς είναι μοιρασμένες οι υποχρεώσεις; Υπάρχει κάποια που σχεδιάζει, κάποια που έχει αναλάβει ένα κομμάτι περισσότερο από το άλλο ή τα κάνετε όλα μαζί;

Καθώς έχουμε κοινή αισθητική, το δημιουργικό κομμάτι το κάνουμε μαζί. Ο διαχωρισμός γίνεται στο business κομμάτι, όπου εκεί έχουν μοιραστεί οι αρμοδιότητες.

Ποιο είδος γυναίκας έχετε στο μυαλό σας όταν σχεδιάζετε τα μαγιό σας;

Κορίτσια όλων των ηλικιών που είναι φύσει κομψά χωρίς να προσπαθούν πολύ, ανέμελα και με ελεύθερο πνεύμα. Αγαπάμε πολύ τις γυναίκες που έχουν αυτοπεποίθηση, απολαμβάνουν τη ζωή και αντιμετωπίζουν ακόμα και τις δυσκολίες με χαμόγελο και χιούμορ.

Η φετινή σας συλλογή έχει τίτλο «We aretribe». Τι σας ενέπνευσε για αυτή τη σειρά;

Η έμπνευση για τη συλλογή «We are tribe» προέρχεται από διάφορες φυλές σε όλα τα πλάτη και μήκη της γης. Και είναι αφιερωμένη σε όλες εκείνες τις γυναίκες που φοράνε και αγαπούν τα Maa Boo, είναι κάτι σαν «πρόσκληση» να γίνουν μέλος της φυλής μας. Γιατί νιώθουμε πως όποια φοράει Maa Boo έχει την ίδια τρέλα και όρεξη με εμάς.

Κάθε συλλογή έχει έναν πολύ ιδιαίτερο τίτλο. Η περσινή λεγόταν «Support your local girlgang» και γιόρταζε τη φιλία σας. Πόσο σημαντικό είναι για εσάς το μήνυμα που περνάει η κάθε συλλογή σας;

Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό ή σοβαροφανές αλλά εμείς μέσω της δουλειάς μας θα θέλαμε να δείξουμε τη φιλοσοφία μας για τη ζωή, να περάσουμε –αν μπορούμε– μερικά μηνύματα για το πώς βλέπουμε την ευτυχία, τη γυναικεία φιλία, τη διαφορετικότητα. Για παράδειγμα, πριν από δύο καλοκαίρια η συλλογή μας λεγόταν «Happiness is free» και το μήνυμα που θέλαμε να περάσουμε είναι ότι η χαρά είναι στην ουσία θέμα απόφασης και δεν χρειάζεται να συνοδεύεται από υλικά αγαθά. Η «Support your local girl gang» πέρσι αγκάλιαζε αυτό το νέο κύμα φεμινισμού και τη γυναικεία αλληλεγγύη. Φέτος, ονομάσαμε τη συλλογή «Weare tribe» όχι μόνο γιατί όσες φορούν Maa Booείναι για εμάς μια φυλή, αλλά και γιατί πιστεύουμε ότι όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως εθνικότητας, ηλικίας, χρώματος, σεξουαλικών προτιμήσεων, είναι μια φυλή, είναι όλοι άνθρωποι με τα ίδια δικαιώματα.

Θυμάστε την πρώτη φορά που είδατε μια άγνωστη να φοράει το μαγιό σας στην παραλία; Πώς νιώσατε;

Ιλόη: Πετάχτηκα από την ξαπλώστρα και από τη χαρά μου πήγα και μίλησα στην κυρία που το φορούσε.

Υπάρχει η σκέψη να κυκλοφορήσετε και μια συλλογή γυναικείων ρούχων;

Άννα: Υπάρχει η σκέψη να κάνουμε μια ολοκληρωμένη συλλογή beachwear.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί μαζί με το Έθνος της Κυριακής.