Η πρώτη δοκιμή του 112 στην περιοχή του Χαλανδρίου. Τι ακριβώς έγινε;

Οι κάτοικοι του Χαλανδρίου άκουσαν έναν εκκωφαντικό ήχο να κάνει το κινητό τους. Πολλοί τρόμαξαν αφού δεν είχαν ξανακούσει το κινητό να βγάζει τέτοιους ήχους και μετά την τρομάρα νόμισαν ότι το κινητό χάλασε. 

Τότε πρόσεξαν ότι στο κινητό υπήρχε ένα μήνυμα από το 112. 

Στη πρώτη αποστολή τα μηνύματα που εστάλησαν, έγραφαν «Δοκιμαστική εκπομπή μηνύματος κυψέλης #». Στη δεύτερη πιλοτική δοκιμή το μήνυμα συνοδευόταν από ηχητική ειδοποίηση, ενώ είχε μπει και το ειδικό σήμα «Κυβερνητική ειδοποίηση» 

Στο πλαίσιο των δοκιμών του συστήματος Συναγερμών Πολιτών (112ΣΥΣΠ) πραγματοποιήθηκαν εκπομπές της υπηρεσίας Cell Broadcast στις περιοχές που περικλείουν τα δύο κέντρα 112 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας η δοκιμαστική εκπομπή μηνυμάτων εκτάκτου ανάγκης μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Στο πλαίσιο των δοκιμών του συστήματος Συναγερμών Πολιτών (112ΣΥΣΠ), πραγματοποιήθηκαν εκπομπές της υπηρεσίας Cell Broadcast στις περιοχές που περικλείουν τα δύο κέντρα 112, ήτοι σε περιοχές με κέντρο:

 -το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, Ριζαρείου 1 Χαλάνδρι

 – το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην Λ. Κατεχάκη 

Τα μηνύματα ελήφθησαν από συσκευές κινητών τηλεφώνων που βρίσκονταν εντός της περιοχής και υποστηρίζουν την υπηρεσία εκπομπής κυψέλης (Cell Broadcast) ή/και έχουν γίνει ρυθμίσεις ώστε να είναι ενεργοποιημένη.

 

 

medlabgr

πηγή