Ελληνίδα δημοσιογράφος μετακόμισε στο εξωτερικό


Η Αλεξάνδρα Τσόλκα, δημοσιογράφος με μεγάλη εμπειρία σε εφημερίδες και περιοδικά και ταυτόχρονα συγγραφέας παιδικών βιβλίων και μυθιστορημάτων τόλμησε αυτό που άλλοι ονειρεύονται.

Να φύγει με την οικογένειά της από την Ελλάδα και να μετακομίσει στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αμερική.

Εδώ και ένα χρόνο η Αλεξάνδρα Τσόλκα ζει μόνιμα στην Βοστώνη μαζί με τον σύζυγό της, Γιάννη, και τις δύο κόρες της, Ειρήνη και Μαρία.

«Οσο κι αν αγαπώ τη σταθερότητα και τη ρουτίνα, αν κάτι μου τη δώσει σοβαρά, σηκώνομαι και φεύγω. Το έχω κάνει. Και επειδή το ήξερα πάντα, δεν άφηνα προσωπικά αντικείμενα στα γραφεία μου. Ανά πάσα στιγμή να μπορώ να την κάνω, αφήνοντας πίσω μου, άντε, δυο συνδετήρες, καμιά ξύστρα και κάνα μισοτελειωμένο λιπ γκλος. Σε αυτή τη δουλειά (δημοσιογραφία) δεν βλέπω προοπτική πια, γενικώς» εξηγεί η Αλεξάνδρα Τσόλκα στην αποκλειστική συνέντευξή που παραχώρησε στο περιοδικό People και την Γεωργία Δρακάκη.

«Μου λείπουν, πάντως, η μάνα μου και ο αδελφός μου. Πεθαίνω γι’ αυτούς. Μου λείπουν οι φίλοι μου με τους οποίους συζητούσαμε και γελούσαμε με τις ώρες. Ευτυχώς που ο κόσμος, πια, χωρά στην παλάμη μας και μπορούμε να βλέπουμε και να ακούμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα, ακόμα και καθημερινά αν θέλουμε. Η χώρα δεν ξέρω αν μου λείπει» περιγράφει χαρακτηριστικά.

Η Αλεξάνδρα Τσόλκα πήρε τη γενναία και μεγάλη απόφαση να μαζέψει τα πράγματά της και να φύγει χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Πλέον ζει μόνιμα στο Σπρίνγκφιλντ της Βοστώνης και συνεχίζει να γράφει.

«Δεν ήταν μια απόφαση του τύπου “φεύγω όσο πιο γρήγορα κι όσο πιο μακριά μπορώ”. Άλλωστε, δεν με κυνηγούσε τίποτα και κανείς. Υπήρχαν όμως επαγγελματικές προοπτικές για τον άντρα μου, τον Γιάννη. Έτσι, ζυγίσαμε τα πράγματα, σκεφτήκαμε και πόσο καλά θα είναι εδώ, από εκπαιδευτικής άποψης, για τα κορίτσια και φύγαμε» λέει για την επιλογή της να εγκατασταθεί στην Αμερική.

 

  

 

 

topontiki

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!