Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου


Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα και η μαθητική στην Θεσσαλονίκη για την 25η Μαρτίου 1821.

Στην Αθήνα, περίπου 850 αστυνομικοί θα διατεθούν για την υλοποίηση του σχεδίου ασφαλείας που αφορά στη μαθητική παρέλαση αύριο Κυριακή (24.3.2019) και 1.600 για τη στρατιωτική τη Δευτέρα, 25η Μαρτίου.

Οι επικεφαλής αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν φόβους για αποδοκιμασίες, παρόμοιες με εκείνες που καταγράφηκαν πρόσφατα σε βάρος του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, σε Κιλκίς και Βέροια.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, κυρίως σε Βόρεια Ελλάδα, αλλά και στην Αθήνα, όπου θα γίνει η στρατιωτική παρέλαση, βρίσκονται σε επιφυλακή αναφορικά με τα μέτρα ασφαλείας που απασχόλησαν τηλεδιάσκεψη με υψηλόβαθμους αξιωματικούς όλων των Αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας.

“Κόκκινες” περιοχές, πέρα από Θεσσαλονίκη και Αττική, είναι αυτές της Πέλλας, Κατερίνης, Βέροιας, Έδεσσας, Γιαννιτσών και μερικών άλλων.

Στην Αθήνα, οι 1.600 αστυνομικοί που θα περιφρουρούν τις δύο παρελάσεις του διημέρου θα προέρχονται από Δυνάμεις Τάξης, Ασφάλειας, Τροχαίας και ΜΑΤ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις αποφασίστηκε να αναπτυχθούν σε διαφορετικούς τομείς κατά μήκος της διαδρομής των παρελάσεων και των δρομολογίων των επισήμων.

Η εξέδρα θα βρίσκεται σε κλοιό ασφαλείας για την αποτροπή τυχόν απειλητικών κινήσεων σε βάρος στελεχών της κυβέρνησης και άλλων επισήμων.

Ενισχυμένα θα είναι και τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τη Μητρόπολη Αθηνών, όπου θα γίνει η Δοξολογία, παρουσία μελών της κυβέρνησης και άλλων κομμάτων.

25η Μαρτίου – Πρέσπες και… “Μακεδονία ξακουστή”

Παρόμοιος είναι ο σχεδιασμός σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας, όπου θα λάβουν χώρα εορταστικές εκδηλώσεις και παρελάσεις, και κυρίως σε αυτές όπου έχουν παρατηρηθεί έντονες αντιδράσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Στη Θεσσαλονίκη, η συμμετοχή των αστυνομικών στην υλοποίηση των σχεδίων ασφαλείας θα είναι μικρότερη από αυτή της 28ης Οκτωβρίου.

Οι εκτιμήσεις της Αστυνομίας είναι πως δεν θα υπάρξουν ακραίες αντιδράσεις, πέρα από συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται αν θα γίνει ανάκρουση του εμβατηρίου “Μακεδονία ξακουστή”.

Παράλληλα, πιθανό θεωρείται το ενδεχόμενο προληπτικών προσαγωγών, όπως στα Γιαννιτσά προκειμένου να μην εκφράσουν την αντίθετη άποψή τους με τις κυβερνητικές πολιτικές, με αιχμή τη Συμφωνία των Πρεσπών στον υπουργό Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη και Ιωάννη Σηφάκη, που θα έδιναν το “παρών” σε εκδήλωση για τη μνήμη του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς Ουρανίας Νιζαμίδου.

 

Πηγή: newsit.gr

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!