Βόλος: Δέχτηκε αγκωνιά στο μάτι και έμεινε μισότυφλη

Μοιραία για την ικανότητα της όρασης του δεξιού ματιού της ήταν η αγκωνιά που δέχθηκε από 48χρονο άνδρα αλβανικής καταγωγής, μια 38χρονη ομοεθνής του, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα στην όραση κατά 50%. Προχθές ο φερόμενος ως δράστης δικάστηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 25 μηνών συνολική ποινή, με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης.

Ο κατηγορούμενος βρέθηκε στο εδώλιο του τριμελούς για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και εξύβριση, καθώς την 1η Οκτωβρίου του 2016 φέρεται να γρονθοκόπησε 38χρονη στο πρόσωπο, στη συμβολή των οδών Δημητριάδος και Όγλ στο Βόλο, για προσωπικούς λόγους.

Τα δύο άτομα λογομάχησαν και ο άνδρας την έβρισε και της έριξε αγκωνιά στο δεξί μάτι. Η 38χρονη χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο του Βόλου για τις πρώτες βοήθειες και όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια το τραύμα ήταν τόσο σοβαρό, που έχασε το 50% της όρασης της από το συγκεκριμένο μάτι.

Ο 48χρονος στην απολογία του στο Δικαστήριο ισχυρίστηκε πως η γυναίκα του επιτέθηκε και ο ίδιος προσπαθώντας να αμυνθεί της έριξε κατά λάθος αγκωνιά στο πρόσωπο. Η 38χρονη από τη πλευρά της ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος ήταν αυτός που την χτύπησε προκαλώντας της αυτή τη ζημιά, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του 48χρονου ότι ήταν σε άμυνα.

Τελικά, καταδικάστηκε και για τις δύο πράξεις, με την έδρα να του επιβάλλει συνολική ποινή 25 μηνών με τριετή αναστολή, με τον άνδρα να ασκεί έφεση και να μένει ελεύθερος.

 

magnesianews

πηγή