Βίντεο ντροπής με τους αστυνομικούς να χλευάζουν την 90χρονη που έπιασαν στη λαϊκή


Ένα βίντεο ντοκουμέντο δείχνει ένα μέρος από τα όσα έγιναν στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου μεταφέρθηκε χθες η 90χρονη γιαγιά. Είχε προηγηθεί η σύλληψή της, σε λαϊκή αγορά της Θεσσαλονίκης, επειδή πουλούσε χωρίς άδεια, πλεκτά παντοφλάκια που έφτιαχνε η ίδια.

Στο τμήμα η 90χρονη εμφανίζεται τρομοκρατημένη. Ο αστυνομικός που έχει απέναντί της, ξεχνάει πως έχει να κάνει με μια ηλικιωμένη και χάνει την υπομονή του. Την προσβάλει και την χλευάζει, με τις εικόνες να καταγράφονται από το κινητό τηλέφωνο της κόρης της.

Οι εξηγήσεις για την ΕΔΕ

Μετά το σάλο που προκάλεσε η σύλληψη της 90χρονης, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Τσαϊρίδης δήλωσε ότι η ΕΔΕ που διέταξε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση, δεν αφορά στη σύλληψη της ηλικιωμένης γυναίκας αλλά στο ότι υπήρξε βίντεο που την δείχνει μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα την ώρα της δακτυλοσκόπησης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης συμπλήρωσε πως «δεν είναι λίγες οι φορές που κάθονται αυτοί που καταγγέλλουν και όταν οι συνάδελφοι κάνουν απλά παρατηρήσεις τότε βρίσκονται υπόλογοι».

Ερωτηθείς για το αν ήταν σωστό η 90χρονη να μείνει επί 12 ώρες στο αστυνομικό τμήμα μόνο με λίγο νερό ο κ. Τσαϊρίδης απάντησε ότι «ειδικά στις αστυνομικές υπηρεσίες οι αστυνομικοί τους κρατούμενους, τους προσωρινά κρατούμενους ή όσους προσαγάγονται προσπαθούν να τους έχουν σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση. Δεν βάζουμε τους ανθρώπους σε ένα κελί και αδιαφορούμε για τις συνθήκες που υπάρχουν».

 

Πηγή: newsit.gr

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!