Αυτό είναι το γράμμα που όλοι γράφουμε λάθος


Υπάρχει ένα Αγγλικό γράμμα που αν και έχουμε δει εκατοντάδες φορές σε διαφημίσεις, αφίσες και βιβλία συνεχίζουμε να το γράφουμε λάθος. Και αυτό είναι το μικρό του γράμματος «G».

Μάλιστα σε πρόσφατη μελέτη, του 2018, από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins διαπιστώθηκε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν τη φυσική μορφή εκτύπωσης του «G» – που ονομάζεται looptail – αφού δεν μπορούν να το ξεχωρίσουν λόγο μιας σειράς παραλλαγών που βλέπουν καθημερινά στα τηλέφωνα, τους υπολογιστές και τα tablets.

Έτσι η ερευνητική ομάδα ζήτησε από 38 ενήλικες να διαβάσουν λέξεις με το «G» σε διάφορες παραλλαγές με μόνο τους μισούς να καταφέρνουν να βρουν το λάθος. Επιπλέον ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να γράψουν το «G» με μόνο ένα άτομο να το πετυχαίνει στην κανονική του μορφή.

Ο βασικός λόγος που οι περισσότεροι, μάλιστα σε μικρότερες ηλικίες, δεν μπορούν να το γράψουν σωστά οφείλεται στο πώς μαθαίνουμε να γράφουμε!

«Νομίζουμε ότι αν δούμε κάτι αρκετά, ειδικά αν πρέπει να δώσουμε προσοχή στο σχήμα του, όπως κάνουμε κατά την ανάγνωση, τότε θα ξέρουμε πως φαίνεται, αλλά τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι δεν συμβαίνει πάντοτε» τόνισε ο Michael McCloskey, Καθηγητής Γνωσιολογίας στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης δείχνουν ότι η ικανότητά μας να διαβάζουμε είναι στενά συνδεδεμένη με την ικανότητά μας να γράφουμε, με τους ερευνητές να αναρωτιούνται για τις συνέπειες καθώς τα περισσότερα παιδιά μεγαλώνουν πιο κοντά στις ηλεκτρονικές συσκευές παρά στα μολύβια, το στυλό και το χαρτί.

 

 

e-daily

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!