Αστακός το κέντρο για την 45η επέτειο του Πολυτεχνείου – Συγκεντρώσεις και έκτακτα μέτρα


Δρακόντεια μέτρα για την 45η επέτειο του Πολυτεχνείου. Επί ποδός βρίσκονται 5.000 αστυνομικοί ενώ σε ισχύ έχουν τεθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από το ιστορικό κέντρο.

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα ανοίγουν οι πόρτες του Πολυτεχνείου το Σάββατο που αναμένεται να κορυφωθούν οι εκδηλώσεις, για την επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών την 14η Νοεμβρίου 1973, με την πορεία στην αμερικανική πρεσβεία

 Σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, κόμματα, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου καλούν σε μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση.

Σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος καλούν τα συνδικάτα, πρωτοβάθμια σωματεία, αντιρατσιστικές συλλογικότητες και πολιτικές οργανώσεις, ενώ στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας καλούν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ.

Δρακόντεια μέτρα από την ΕΛΑΣ

Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικούς θα παραταχθούν στο κέντρο της Αθήνας το Σάββατο, με την ΕΛΑΣ να επιστρατεύει, εκτός από ελικόπτερο, ακόμα και drone. Στους δρόμους θα βρίσκονται ακόμα αστυνομικοί με πολιτικά, ενώ ενισχυμένες θα είναι οι δυνάμεις της αστυνομίας κοντά σε αστυνομικά τμήματα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Στο κέντρο της Αθήνας θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σταδιακά και ανάλογα με τις συνθήκες. Πάντως πολλοί δρόμοι του κέντρου θα παραμείνουν κλειστοί, ενώ θα υπάρξουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϋ.

Κλείνουν σταθμοί του μετρό

Παράλληλα, η ΕΛΑΣ αποφάσισε το κλείσιμο σταθμών του Μετρό. Ο σταθμός Μέγαρο Μουσικής θα κλείσει στις 15:00 το Σάββατο ενώ ο Ευαγγελισμός και το Σύνταγμα στις 16:30.

Τα δρομολόγια θα διεξάγονται κανονικά, ενώ οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση από τους παραπάνω σταθμούς.

Οι σταθμοί θα ανοίξουν ξανά μετά το πέρας των εκδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας και αφού προηγηθεί νέα σχετική εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επίσης, τροποποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και στα δρομολόγια και στις στάσεις των λεωφορείων και των τρόλεϊ.

 

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!