Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Ηλεία. 40 πυροσβέστες στη μάχη της κατάσβεσης

Με περαιτέρω δυνάμεις ενισχύθηκε το έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς που καίει στην Φρίξα Ηλείας. Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της πυροσβεστικής στο twitter στην κατάσβεση επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα.

Το tweet της πυροσβεστικής:

Τρία πύρινα μέτωπα είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην Ηλεία, στις περιοχές Φρίξα, Ανδρίτσαινα και στο Κακοτάρι. Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία δεν κινδυνεύουν κατοικίες ούτε ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Ολυμπίας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας Κρεστένων Διονύσης Μπαλιούκος, ανέφερε ότι η πυρκαγιά έχει εξαπλωθεί επικίνδυνα και ο αέρας αλλάζει φορά διαρκώς, κάτι που δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. «Δεν κινδυνεύουν κατοικίες από τη φωτιά» διευκρίνισε πάντως ο δήμαρχος.

Μπαράζ πυρκαγιών σημειώνεται από το πρωί σήμερα στον Νομό, καθώς οι πυροσβέστες της Ηλείας προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις δεκάδες εστίες που ξεσπούν σε διάφορες περιοχές.

Από την Ζαχάρω μέχρι την Ανδρίτσαινα, εστίες πυρκαγιάς καίνε καλάμια και ξερά χόρτα.

Επίσης φωτιά έχει ξεσπάσει στο 16ο χιλιόμετρο της στην επαρχιακής οδού Μεγαλόπολης – Καμποχωρίου. Επιτόπου έχουν σπεύσει 38 πυροσβέστες με 14 οχήματα.

Σε καμία περίπτωση δεν κινδυνεύουν κατοικίες, ενώ οι επιχειρήσεις κατάσβεσης είναι σε εξέλιξη.

ΒΙΝΤΕΟ Φωτια Μεγαλόπολη:

ilialive


πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!