Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Πες στα παιδιά ότι αντέχω


Προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα πήραν για να απολογηθούν ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος, οι οποίοι εμφανίστηκαν την Παρασκευή στο γραφείο του ανακριτή Ευτ. Νικόπουλου.

Ο γνωστός ποινικολόγος ήθελε να μάθει πώς τον αντιμετωπίζουν τα ΜΜΕ. Όταν τον ενημέρωσαν ότι όλα τα Μέσα παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην υπόθεση, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος έστειλε το δικό του μήνυμα: «Πες στα παιδιά ότι αντέχω», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, η ψυχολογική του κατάσταση είναι αρκετά επιβαρυμένη και δεν έκρυψε πως θα ήθελε τις δύσκολες αυτές ώρες που περνά να ήταν κοντά του η γυναίκα της ζωής του, η Ζωή Λάσκαρη, η οποία ήταν πάντα το στήριγμά του.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος βγαίνοντας από το γραφείο του ανακριτή, απευθύνθηκε στους δημοσιογράφους και τους είπε:

«Μέλη εγκληματικής οργάνωσης από το 2014 εγώ και ο Θεόδωρος; Αν είναι δυνατόν»!

Ο γνωστός ποινικολόγος ήθελε να απολογηθεί σήμερα στον ανακριτή, παρ’ όλ’ αυτά, ο συνήγορός του, Θ. Κονταξής, τον συμβούλεψε να πάρει προθεσμία, καθώς έχουν προκύψει κάποια νέα στοιχεία που ο ίδιος πρέπει να μελετήσει. Στις προθέσεις τους είναι τη Δευτέρα να καταθέσουν απολογητικό υπομνημα, ενώ ο κ. Λυκουρέζος προτίθεται να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση του θέσουν οι ανακριτικές αρχές.

«Οι αποφάσεις των δικαστικών οργάνων πρέπει να είναι σεβαστές υπό δυο προϋποθέσεις. Να είναι σύμφωνες με το νόμο και να διαπνέονται από νηφαλιότητα. Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Αλέκανδρου Λυκουρέζου πριν απολογηθεί δεν είναι αιτιολογημένο και δεν διαπνέεται από νηφαλιότητα. Δημιούργησε ένα τοξικό κλίμα παραβιάζοντας το τεκμήριο αθωότητας», δήλωσε ο κ. Κονταξής.

Από την πλευρά του ο στενός συνεργάτης του κ. Λυκουρέζου, Γ. Μαρακάκης δήλωσε:

«Η πλευρά του κυρίου Λυκουρέζου εξακολουθεί να θεωρεί ότι η έκδοση του εντάλματος και η σύλληψη συνιστά υπερβολή. Η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης και ο τρόπος με τον οποίο έχει προσεγγιστεί αλλάζει για πάντα στον τρόπο που θα κάνουμε τη δουλειά μας όσοι ασχολούμαστε με το ποινικό. Γνωρίζετε ποσό εμβληματική προσωπικότητα είναι ο Λυκουρέζος. Αποτέλεσε πρότυπο για τη γενιά μου. Η δικογραφία είναι ίδια με αυτή που αφορά τον κ. Αντωνόπουλο. Ο κ. Λυκουρέζος ήταν εκ των χειριστών, ήταν στη διάθεση των αρχών, είχε επισκεφθεί τον ανακριτή σε ανύποπτο χρόνο και δε χρειαζόταν η κινηματογραφική σύλληψη».

Σημειώνεται, ότι στο πλευρό του Αλέξανδρου Λυκουρέζου βρέθηκαν η κόρη του Μαρία – Ελένη, η οποία μόλις τον είδε έπεσε στην αγκαλιά του και η σύντροφός του, Νατάσα Καλογρίδη. Μάλιστα η κυρία Καλογρίδη, έφυγε από το κτίριο του Εφετείου μυστικά, καθώς ήθελε να αποφύγει τους δημοσιογράφους και τις δηλώσεις σε αυτούς. Εκεί βρίσκονταν και δύο παιδιά του από προηγούμενο γάμο.

Έξω από το γραφείο του ανακριτή βρίσκονταν όλοι οι συνεργάτες του, οι οποίοι ήταν και οι αποδέκτες της συμπαράστασης άλλων δικηγόρων που έσπευσαν να τους τηλεφωνήσουν για να δηλώσουν ότι βρίσκονται στο πλευρό του.

Πηγή: star.gr

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!