Μεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Παναγία των Παρισίων στο κέντρο του Παρισίου.

Πυκνά σύννεφα καπνού υψώνονται από το εμβληματικό κτίριο της Notre-Dame  και η φωτιά δείχνει να επεκτείνεται και να φουντώνει, ενώ η πυροσβεστική δίνει μάχη με τις φλόγες ώστε να μην επεκταθεί η φωτιά. Οι πρώτες αναφορές τοποθετούν την έναρξη της πυρκαγιάς λίγο πριν τις 20:00.

Από τη φωτιά κατέρρευσε η οροφή του κωδωνοστασίου της Παναγίας των Παρισίων, ενώ όπως ανάφερε εκπρόσωπος του καθεδρικού ναού ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο καίγεται όλος ο ξύλινος σκελετός του κτιρίου.

Update 21.20: Η πυρκαγιά, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, φαίνεται να ξεκίνησε από τις εργασίες συντήρησης που γίνονται στον καθεδρικό ναό και  όπως ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι France 2 μετέδωσε η αστυνομία τη θεωρεί «ατύχημα».

Update 21.30:  Η δήμαρχος του Παρισίου, Anne Hidalgo, εγραψε στο Twitter: “Μια φρικτή πυρκαγιά βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στον καθεδρικό ναό της Notre-Dame του Παρισίου. Οι πυροσβέστες προσπαθούν να τη θέσουν σε εξέλιξη. Έχουν κινητοποιηθεί όλες οι δημόσιες αρχές και συνεργαζόμαστε με τις εκκλησιαστικές αρχές. Παρακαλώ όλους να σεβαστούν την περίμετρο ασφαλείας”.

 

Οι φωτογραφίες στα social media.