H Άβα Γαλανοπούλου μετά τη δύσκολη δικαστική περιπέτεια που πέρασε με τον πρώην σύντροφό άρχισε και πάλι να χαμογελά.

Η ηθοποιός μίλησε στο περιοδικό Down Town και τη Φανή Πλατσατούρα για τη γνωριμία της με τον άνθρωπο που την οδήγησε στην οικονομική καταστροφή λέγοντας: «Όλα ξεκίνησαν τέλη του 2006, μου συστήθηκε ως λογιστής – επιχειρηματίας από τον Βόλο και κάναμε σχέση. Ορκιζόταν ότι είμαι η γυναίκα της ζωής του, με έπαιρνε εκατό τηλέφωνα την ημέρα, μου έκανε ζήλειες, εκπλήξεις, φαινόταν ερωτευμένος και εγώ είχα ανάγκη από έναν άνθρωπο εκτός χώρου, γενναιόδωρο και δοτικό. Πάνω στο εξάμηνο φτάνει στα αυτιά μου μια πληροφορία ότι είναι παντρεμένος. Δουλεύω καθημερινά από τις 5:30 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ, πρώτα γύρισμα με το “Πενήντα Πενήντα”, μετά σπικάζ και διαφημιστικά και έπειτα θέατρο. Δεν προλαβαίνω να εξακριβώσω τι είναι αλήθεια και τι ψέμα, εκείνος μου ορκίζεται ξανά και ξανά ότι είμαι η γυναίκα της ζωής του, ότι πράγματι υπάρχει γάμος αλλά είναι λευκός και ζητά να του δώσω λίγο χρόνο για να κάνει την αίτηση διαζυγίου» ενώ δε δίστασε να παραδεχτεί πως πλήρωνε το ποσό των 600 ευρώ σε ταξί ώστε να πάει στο Βόλο και να τον συναντήσει για λίγες ώρες μόνο.

Στη συνέχεια εξήγησε πως ακριβώς κατάφερε να την ξεγελάσει. Μια μέρα την κάλεσε ο λογιστής της. Εκείνη τη στιγμή έτυχε να βρίσκονται μαζί με τον σύντροφό της και ακούει ότι η Άβα θα πληρώσει πολλά στην Εφορία. Της εξήγησε ότι ως λογιστής, έχει υψηλές γνωριμίες με τραπεζικά στελέχη και πολιτικούς και την έπεισε να επενδύσει τους κόπους μιας ζωής για να ανοίξουν μαζί εταιρεία. Της ανέφερε δε, ότι έχει τις κατάλληλες διασυνδέσεις ώστε να μπορέσει να πολλαπλασιάσει το κεφάλαιό της και να πετύχει να λαμβάνει 7,5% επιτόκιο σε τράπεζες και επενδυτικά προγράμματα. Η ίδια αναφέρει χαρακτηριστικά «το καλοκαίρι του 2007 κάνω την πρώτη μεταφορά χρημάτων από τον προσωπικό μου λογαριασμό. Με έχει πείσει για την εταιρεία, με έχει βάλει να υπογράψω χαρτιά και με διαβεβαιώνει ότι τα χρήματά μου βρίσκονται πλέον, σε καλά χέρια. Από το 2008 και μετά ό,τι αμοιβές έπαιρνα πήγαιναν απευθείας σ’ αυτήν την εταιρεία. Λεφτά από σειρές, τηλεταινίες, θέατρο, σπικάζ, μεταγλωττίσεις και διαφημιστικά. Όποτε ρωτούσα για τα χρήματά μου, με καθησύχαζε, λέγοντας, “αυγατίζουν”».

Έφτασε έτσι στο σημείο να του δώσει το ποσό του 1.200.400 ευρώ. Εκείνος φροντίζει για την ασφάλισή της, το ΤΕΒΕ, τις φορολογικές δηλώσεις, τα έξοδα κάθε μήνα, ακόμη και για τον λογαριασμό του κινητού της τηλεφώνου, το οποίο αλλάζει σε εταιρικό. Δεν΄ταν λίγοι εκείνοι που άρχισαν να αναρωτιούνται  πού βρήκε η Άβα τόσα χρήματα. Ήταν μια ερώτηση που της έκανε ακόμη και στενός της φίλος, σκηνοθέτης του θεάτρου, με την ίδια να εξηγεί «Δουλεύω ασταμάτητα πριν ακόμη τελειώσω το σχολείο. Έχω εργαστεί ως σερβιτόρα, έχω κάνει ιδιαίτερα μαθήματα ως φοιτήτρια της Φιλοσοφικής, διορθώσεις κειμένων, baby sitting και ύστερα μπαίνει στη ζωή μου το θέατρο, τα τηλεοπτικά σενάρια, οι πρωταγωνιστικοί ρόλοι στις πιο πετυχημένες σειρές.Ξεκίνησα από το μηδέν σ’ αυτή τη δουλειά και πήγα βήμα – βήμα. Έζησα τη χρυσή 20ετία της τηλεόρασης και εργάζομαι χωρίς σταματημό από το καλοκαίρι του ΄82. Ό,τι χρήματα έβγαζα, τα κρατούσα. Μια περιουσία ζωής, που δεν έκανα ούτε σπίτια, ούτε οικόπεδα. Έφτυσα αίμα για να τα αποκτήσω. Δεν μου τα χάρισαν, δεν τα έκλεψα, δεν υπήρξα κληρονόμος και δεν κέρδισα το τζόκερ. Τα δούλεψα μέχρι το τελευταίο ευρώ».

Μάλιστα η ηθοποιός δε δίστασε να αναφερθεί και στο ακριβές ποσό που έπαιρνε για κάθε επεισόδιο από την πολύ επιτυχημένη σειρά Λατρεμένοι μου γείτονες λέγοντας πως ως κεντρική πρωταγωνίστρια την πρώτη σεζόν λάμβανε 4.500 ευρώ ανά επεισόδιο ενώ τη δεύτερη σεζόν λάμβανε το ποσό των 7.500 ευρώ.